Johanna Yli-Muilu on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.

Mikä olisi parempaa kuin "Tea for two" eli vasta paistetut skonssit mascarponen ja mansikkahillon kera hyvässä seurassa, kiireettömästi nautiskellen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Scones eli skonssit

Ainekset

450
g
puolikarkeita vehnäjauhoja [n. 7 ½ dl]
5
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
75
g
voita
½
dl
hienoasokeria
3
kananmunaa [2 taikinaan + 1 voiteluun]
1½-2
dl
maitoa

Työvaiheet

Seulo jauhot taikinakulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe sekä ripaus suolaa [1/4 tl]. Lisää jauhoihin voi pieninä kuutioina ja nypi sormin seos murumaiseksi [tästä tulee aika kuivaa pöperöä, koska voita on sen verran vähän].

 Vatkaa munat ja sokeri kevyesti keskenään ja sekoita jauhoseokseen lastalla tai puukauhalla. Lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla, jotta saat aikaiseksi tasaisen, pehmeän taikinan, joka ei ole kovinkaan tarttuvaa. 

Jauhota leivinpöytä kevyesti ja kumoa taikina sille. Muotoile jauhotetuilla käsillä taikina parin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkusia. Parhaiten toimii metallinen pyöreä muotti (Ø 7 cm), joka leikkaa taikinan eikä litistä kakkusten reunoja kiinni. Hätätapauksessa toimii myös ohutreunainen lasi. Varo pyöräyttämästä muottia, paina vain napakasti pöytää vasten. Kakkusten reunojen on uunissa noustava haitarimaisesti ja pyöräyttäminen saa reunat nipistymään kiinni. Muotoile jäännöstaikina uudelleen levyksi ja ota muotilla lisää kakkusia.

Kiepauta skonssit leivinpaperin päälle pellille alapuoli ylöspäin ja voitele kevyesti vatkatulla munalla. Varo valuttamasta munaa reunojen päälle, sillä se liimaa reunat kiinni, eivätkä ne silloin nouse tarkoitetulla tavalla.

Paista 220 asteisessa esikuumennetussa uunissa 10 - 12 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tarjoa skonssit hieman jäähtyneinä hyvän teekupposen kera. Halkaise ja päällystä vaikkapa mascarpone-juustolla ja mansikkahillolla. Pelkkä voi ja hillo tahi juustoviipalekin maistuu mainiolta näiden kanssa. Tuoreina ja vielä vähän lämpiminä nämä herkut ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita. 

Jos skonsseja jää herkuttelusta yli, pakasta ne, sillä ne kuivavat nopeasti.

Löytyy myös tuuma&toimi -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.