Johanna Yli-Muilu on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.

Mikä olisi parempaa kuin "Tea for two" eli vasta paistetut skonssit mascarponen ja mansikkahillon kera hyvässä seurassa, kiireettömästi nautiskellen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Scones eli skonssit

Ainekset

450
g
puolikarkeita vehnäjauhoja [n. 7 ½ dl]
5
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
75
g
voita
½
dl
hienoasokeria
3
kananmunaa [2 taikinaan + 1 voiteluun]
1½-2
dl
maitoa

Työvaiheet

Seulo jauhot taikinakulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe sekä ripaus suolaa [1/4 tl]. Lisää jauhoihin voi pieninä kuutioina ja nypi sormin seos murumaiseksi [tästä tulee aika kuivaa pöperöä, koska voita on sen verran vähän].

 Vatkaa munat ja sokeri kevyesti keskenään ja sekoita jauhoseokseen lastalla tai puukauhalla. Lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla, jotta saat aikaiseksi tasaisen, pehmeän taikinan, joka ei ole kovinkaan tarttuvaa. 

Jauhota leivinpöytä kevyesti ja kumoa taikina sille. Muotoile jauhotetuilla käsillä taikina parin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkusia. Parhaiten toimii metallinen pyöreä muotti (Ø 7 cm), joka leikkaa taikinan eikä litistä kakkusten reunoja kiinni. Hätätapauksessa toimii myös ohutreunainen lasi. Varo pyöräyttämästä muottia, paina vain napakasti pöytää vasten. Kakkusten reunojen on uunissa noustava haitarimaisesti ja pyöräyttäminen saa reunat nipistymään kiinni. Muotoile jäännöstaikina uudelleen levyksi ja ota muotilla lisää kakkusia.

Kiepauta skonssit leivinpaperin päälle pellille alapuoli ylöspäin ja voitele kevyesti vatkatulla munalla. Varo valuttamasta munaa reunojen päälle, sillä se liimaa reunat kiinni, eivätkä ne silloin nouse tarkoitetulla tavalla.

Paista 220 asteisessa esikuumennetussa uunissa 10 - 12 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tarjoa skonssit hieman jäähtyneinä hyvän teekupposen kera. Halkaise ja päällystä vaikkapa mascarpone-juustolla ja mansikkahillolla. Pelkkä voi ja hillo tahi juustoviipalekin maistuu mainiolta näiden kanssa. Tuoreina ja vielä vähän lämpiminä nämä herkut ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita. 

Jos skonsseja jää herkuttelusta yli, pakasta ne, sillä ne kuivavat nopeasti.

Löytyy myös tuuma&toimi -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Huevos rancheros eli meksikolaiset aamiaistortillat! Tortillalätyille lastatataan papumuhennosta, avokadoa, paistettuja kananmunia, vihreää salsaa ja srirachaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipuli
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja pippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.
  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Kaurateeleivät
Kaurateeleivät

Näiden kaurateeleipien resepti on peruja 90-luvun köksäntunneiltani ja edelleen pyöräytän niitä säännöllisesti, sillä nämä ovat todella nopeita tehdä ja ainekset löytyy käytännössä aina kaapista.

Nämä maistuvat ihan vaan levitteen kanssa, mutta toki päälle voi laittaa mitä lystää. Itse ajattelin kokeilla, josko ennen paistamista leipien päälle ripottelisi hieman kuivattua rosmariinia ja juustoraastetta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min taikina + 10 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kaurateeleivät

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1/2
dl
öljyä
2
dl
maitoa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Sekoita ainekset keskenään
2. Painele taikina pellille neljäksi pyöreäksi leiväksi

Paista 225 asteessa 10 minuuttia

Kommentit (0)

Tämän helpommalla sämpylöiden teon kanssa tuskin pääsee ja sen lisäksi nämä olivat aivan järisyttävän hyviä. Tietysti on paljon kiinni siitä, mitä jauhoja käyttää, mutta tällä ohjeella onnistuu varmasti ihan minkätahansa sämpyläjauhojen kanssa.

En ole ikinä osannut leipoa sämpylöitä, vaikka muuten kaikenlaisten leipien teko on hyppysissä ollutkin, mitä olen kokeillut ja tehnyt. Sämpyläni ovat aina olleet todella tiiviitä ja yksi kappale on painanut varmaan kilon. Tämän taikinan jälkeen tiedän, että olen käyttänyt varmaan tuplaten...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 min taikina + 12 h kohotus + 1 h kohotus + 5 min leivonta + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Helpoimmat sämpylät ikinä

Ainekset

1
l
sämpyläjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
kuivahiivaa
5
dl
maitoa

Työvaiheet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kädenlämpöinen maito.
2. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 12-18 tunniksi.
3. Ota taikina huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja peitä kelmulla, anna kohota.
5. Poista kelmu ja muotoile taikinasta pitkä pötkö.
6. Leikkaa 12 tasakokoista palaa.
7. Nosta palat uunipellille ja leikkaa päälle terävällä veitsellä viilto
8. Paisea 225 asteessa 20 minuuttia

Kommentit (2)

Ei jauhopeukalo

Voiko tehdä grahamjauhoista?

Jennyfer1980
Seuraa 
Liittynyt2.5.2020

En ole itse kokeillut vielä muihin jauhoihin, kuin Myllyn Parhaan sämpyläjauhoihin

Jennyfer 1980

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Samettisen pehmeä uunimunakas
Samettisen pehmeä uunimunakas

Vesihauteessa uunissa valmistettu munakas on samettisen pehmeää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Samettisen pehmeä uunimunakas

Ainekset

10
kpl
kananmunaa
2
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
tuoretta kevätsipulinvartta

Työvaiheet

1. Lämmitä kiertoilmauuni 125 asteeseen tai tasalämmöllä 150 asteeseen
2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi, älä vaahdota
3. Sekoita muut aineet joukkoon
4. Voitele pienehkö uunivuoka ja kaada seos vuokaan
5. Laita vuoka uunipannulle, jossa on vettä
6. Kypsennä kiertoilmauunissa 125 asteessa 45 minuuttia (ilman kiertoilmaa tasalämmössä 150 asteessa 45 minuuttia)
7. Sekoita munakasta 15 min kohdalla ja paista loppuun
8. Viimeistele ennen tarjoilua koristellen kevätsipulinvarren silpulla

Kommentit (0)