Johanna Yli-Muilu on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Mikä olisi parempaa kuin "Tea for two" eli vasta paistetut skonssit mascarponen ja mansikkahillon kera hyvässä seurassa, kiireettömästi nautiskellen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Scones eli skonssit

Ainekset

450
g
puolikarkeita vehnäjauhoja [n. 7 ½ dl]
5
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
75
g
voita
½
dl
hienoasokeria
3
kananmunaa [2 taikinaan + 1 voiteluun]
1½-2
dl
maitoa

Työvaiheet

Seulo jauhot taikinakulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe sekä ripaus suolaa [1/4 tl]. Lisää jauhoihin voi pieninä kuutioina ja nypi sormin seos murumaiseksi [tästä tulee aika kuivaa pöperöä, koska voita on sen verran vähän].

 Vatkaa munat ja sokeri kevyesti keskenään ja sekoita jauhoseokseen lastalla tai puukauhalla. Lisää maitoa vähän kerrallaan sekoittaen samalla, jotta saat aikaiseksi tasaisen, pehmeän taikinan, joka ei ole kovinkaan tarttuvaa. 

Jauhota leivinpöytä kevyesti ja kumoa taikina sille. Muotoile jauhotetuilla käsillä taikina parin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkusia. Parhaiten toimii metallinen pyöreä muotti (Ø 7 cm), joka leikkaa taikinan eikä litistä kakkusten reunoja kiinni. Hätätapauksessa toimii myös ohutreunainen lasi. Varo pyöräyttämästä muottia, paina vain napakasti pöytää vasten. Kakkusten reunojen on uunissa noustava haitarimaisesti ja pyöräyttäminen saa reunat nipistymään kiinni. Muotoile jäännöstaikina uudelleen levyksi ja ota muotilla lisää kakkusia.

Kiepauta skonssit leivinpaperin päälle pellille alapuoli ylöspäin ja voitele kevyesti vatkatulla munalla. Varo valuttamasta munaa reunojen päälle, sillä se liimaa reunat kiinni, eivätkä ne silloin nouse tarkoitetulla tavalla.

Paista 220 asteisessa esikuumennetussa uunissa 10 - 12 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tarjoa skonssit hieman jäähtyneinä hyvän teekupposen kera. Halkaise ja päällystä vaikkapa mascarpone-juustolla ja mansikkahillolla. Pelkkä voi ja hillo tahi juustoviipalekin maistuu mainiolta näiden kanssa. Tuoreina ja vielä vähän lämpiminä nämä herkut ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita. 

Jos skonsseja jää herkuttelusta yli, pakasta ne, sillä ne kuivavat nopeasti.

Löytyy myös tuuma&toimi -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Pitkään uunissa muhinut puuro on täydellinen viikonloppuaamupala. Uunipuuro saa rutkasti lisää luonnetta, kun sen joukkoon sujautetaan kurpitsasosetta ja päälle ripotellaan rouhittuja manteleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsapuuro uunissa

Ainekset

2
dl
kurpitsasosetta (noin 250 g kurpitsaa)
5
dl
kaurahiutaleita
½
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa
2
rkl
voita
Lisäksi
1
rkl
voita uunivuokaan
½
dl
manteleita
2
dl
puolukkaa
1
dl
vaahterasiirappia
1
rkl
tahinia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 3–4 l) voilla.
  3. Mittaa kaurahiutaleet vuokaan. Ripota suola ja lisää 2 dl kurpitsasosetta nokareina hiutaleiden päälle. Kaada maito vuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle. Kypsennä puuroa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
  4. Rouhi mantelit veitsellä. Ota puuro uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisää mantelit ja puolukat puuron pinnalle. Laita puuro takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes mantelit saavat hieman väriä.
  5. Sekoita vaahterasiirappi ja tahini keskenään ja tarjoa puuron kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)