Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helpompaa puuroa ei voisi olla. Mittaa ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa loput.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + 3 t / yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Tattaripuuro

Ainekset

3
dl
tattarihiutaleita
1
dl
kuivattuja viikunoita
1
dl
kuivattuja taateleita
1
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
mantelirouhetta
1
l
mantelimaitoa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa tattarihiutaleet uunivuokaan. Pilko joukkoon viikunat ja taatelit. Rouhi hasselpähkinät ja lisää ne mantelirouheen kanssa vuokaan. Lisää mantelimaito ja suola. Sekoita.
  2. Kypsennä tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro yön ajaksi jäähtyvään uuniin hautumaan. Voit myös kypsentää puuron 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa mantelimaidon kanssa.
HannaMU on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Viikunahillo
Viikunahillo
Aprikoosihillo
Aprikoosihillo

Kun hillohammasta kolottaa, mutta hurja sokerimäärä ei innosta... Tässä ratkaisu!

Kuivattuja viikunoita
(vettä).

Vaikeustaso
Helppo

Viikunahillo

Ainekset

150
gr
Kuivattu viikuna
1
loraus
vesi

Työvaiheet

Huom
1) tämä ei ole varsinainen resepti (?) mutta pakko jakaa, jos maailma ei vielä tiedä! :)
2) ei ole omakeksimä, vaan tutustuin tähän ihanan Saarijärven joogaopiston aamiaisella. Siitä lähtien ollut mukana! Kiitos ja terkut siis.

Kuvassa oleva määrä tuli 150 grammasta viikunoita. Tässä on hyvä puoli se, että voi soseuttaa vaikka vaan muutaman viikunan, jos on tarve pienelle määrälle.
Myös aprikooseista tulee tosi hyvää (kuva, jossa pienempi purkki).

Työvaiheet :) riippuvat siitä onko hedelmä pehmeä vai melko kova. Ihan pehmeät viikunat voi soseuttaa samantien, ne kannat vaan leikkaan pois. Jos on kuivempaa, leikkaan paloiksi ja laitan ihan pieneen vesimäärään likoamaan, niin että voin soseuttaa sitten veden kanssa. Vedellä tietty säätelet miten paksua tulee.

Huom huom, ei säily samoin kuin säilykehillo....mutta itse olen ainakin valmistanut tätä nautittavaksi, en säilytettäväksi :)

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaivaamatta valmis leipätaikina valmistuu suit sait. Saksanpähkinät ja auringonkukansiemenet tuovat siihen paitsi ravintoarvoja, myös mukavasti rouskuvaa rakennetta.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + nostatus 45 min + kypsennys 30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-siemenleipä

Ainekset

10
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
25
g
margariinia sulatettuna (laktoositon, 80 %)
1
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
1/2
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
Lisäksi
voiteluun hunajavettä (½ dl vettä + 2 tl juoksevaa hunajaa)
1
rkl
unikonsiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaikki loput taikinan aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen, pinnoitettuun leipävuokaan. Anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele leivän pinta hunajavedellä ja ripottele unikonsiemenet pinnalle. Kypsennä leipää kuumassa uunissa noin 30–40 minuuttia. Kypsän leivän pohjasta kuuluu kumea ääni kopauttaessa. Anna jäähtyä hetki ennen viipalointia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)