Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helpompaa puuroa ei voisi olla. Mittaa ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa loput.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + 3 t / yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Tattaripuuro

Ainekset

3
dl
tattarihiutaleita
1
dl
kuivattuja viikunoita
1
dl
kuivattuja taateleita
1
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
mantelirouhetta
1
l
mantelimaitoa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa tattarihiutaleet uunivuokaan. Pilko joukkoon viikunat ja taatelit. Rouhi hasselpähkinät ja lisää ne mantelirouheen kanssa vuokaan. Lisää mantelimaito ja suola. Sekoita.
  2. Kypsennä tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro yön ajaksi jäähtyvään uuniin hautumaan. Voit myös kypsentää puuron 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa mantelimaidon kanssa.
Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun. Mantelimaito...

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.  Kasvisjuoma on kevyempi  ja vegaani vaihtoehto...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa ghee-voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä ihanat skonssit ovat vartissa valmiita uuniin! Lempeät mustikat ja suolainen sinihomejuusto ovat mahtava makupari.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sinihomejuustoskonssit

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
50
g
voita
1
dl
kuohukermaa
1
dl
maitoa
1
dl
sinihomejuustoa muruina
1
dl
mustikoita
Lisäksi
1/2
dl
maitoa
2
rkl
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Lisää ensin voisula ja sitten kerma-maito kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Murustele sinihomejuusto. Kääntele juustomurut ja mustikat varovasti taikinaan.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa puoliksi ja kauli kahdeksi soikeaksi, noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä levyt leivinpaperille ja leikkaa kumpikin taikinapyörällä kuudeksi palaksi. Voitele skonssit maidolla ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista kuumassa uunissa 15 minuuttia.
  3. Tarjoa skonssit lämpiminä hillon tai marmeladin kanssa.

Kommentit (0)