Viili on helppo tehdä itse, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.
Viili
Ainekset
Työvaiheet
- Jaa purkillinen viiliä neljään laakeaan annoskulhoon.
- Kaada jokaiseen kuljoon kaksi desilitraa maitoa. Sekoita kevyesti.
- Peitä viilikulhot liinalla ja anna viilin tekeytyä huoneenlämmössä noin puolitoista vuorokautta, kunnes viili on sakeaa.
- Nosta valmiit viilit jääkaappiin. Nauti tuoreiden marjojen kanssa.
Muuten kiva, mutta koko litra kannattaa käyttää! Itse käytän sellaista kevyt- tai täysmaitoa, jossa kerma nousee pintaan... Lämmitän osan maidosta, joten viili tekeytyy nopeasti. Yksi annos kannattaa tehdä mukiin, jotta seuraava viilinsiemen on merkitty.
Pitääpä tehdä pitkästä aikaa!
Kiitos hyvistä vinkeistä, Irene :)