
Nämä ihanat nokkosletut sopivat moneen ruokavalioon, sillä niissä ei ole vehnää, maitoa tai kananmunaa. Lettujen täytteiksi voit valita suolaista tai makeaa oman mielesi mukaan.
Ton-ton-ton-nokkosletut
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, vesi ja suola huolellisesti. Keitä nokkosia runsaassa vedessä 2 minuuttia. Purista vesi pois ja hienonna lehdet taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
- Paista taikinasta noin kymmenen ohutta lettua paistinpannussa tai muurikassa. Käytä riittävästi öljyä ja tee letuista vain keskikokoisia, niin ne eivät repeä.
- Tarjoa suolaisen tai makean täytteen kanssa (ohjeet alla).
Sieni-parsatäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois ja kuori parsat halutessasi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista parsat rapsakan kypsiksi. Mausta suolalla. Parsat voi myös grillata.
- Hienonna sipulit ja viipaloi vihreät varret. Revi kantarellit puoliksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulin vaaleaa osaa pari minuuttia. Lisää sienet ja paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sipulinvarsilla.
- Jaa kastike ja parsat letuille ja kääri rullalle.
Makea manteli-omenatäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi omenat. Levitä mantelivoita letulle. Lisää päälle omenaa ja rouhittua suklaata.