Uunissa tummuvan punansa saavissa, hunajalla mehukkaiksi kypsytetyissä viikunoissa on jotain syntisen houkuttelevaa. Tämä resepti muuntuu alkuruoasta jälkiruokapöydän viettelijäksi, kun vaihdat chévren esimerkiksi rommirusinatuorejuustoon.
Lämpimät uuniviikunat
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Halkaise tuoreet viikunat (n. 2-3 kpl/hlö). Laita leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele pellille muutama kourallinen pähkinöitä, ja tihkuta päälle juoksevaa hunajaa.
Kypsennä uunissa 5-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat kullanruskeita, ja viikunoiden sävy syvenee.
Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää käyttämäsi tuorejuusto, ja anna sen pehmentyä uunissa hetken aikaa.
Asettele tarjolle, ja viimeistele kevyesti juoksevalla hunajalla, sekä mausteilla, jos tarjoilet alkupalana.