Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Päällystetty ruis nachos

Ainekset

ruis nachos
pippurituorejuusto
ranskankerma
Kirsikkatomaatti
ruohosipuli
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Elina Simonen

Sicapelle-ravintolan versio suolaisesta japanilaisesta vanukkaasta saa makunystyrät hyrräämään onnesta. Annos koostuu grillatuista simpukoista, herkullisesta liemestä sekä hyydytetystä munakerroksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Vaikea

Sicapellen simpukkachawanmushi

Ainekset

KOMBUVESI
1
l
vettä
2
(50 g)
isoa arkkia kombu-merilevää
CHAWANMUSHI
dl
kananmunia
dl
kombuvettä
1
tl
hienoa merisuolaa
KERMAINEN CURRY-SIMPUKKALIEMI
1
kg
sinisimpukoita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
Madras curry -mausteseosta
(1½
dl
simpukkalientä)
½
dl
kuohukerma
¼
tl
hienoa merisuolaa
LISÄKSI
n. 1
dl
sinisimpukan lihaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee kombuvesi. Kuumenna vesi kattilassa 60 asteeseen, lisää kombu ja pidä lämpötila 60-asteisena tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Sekoita chawamushin aineet sauvasekoittimella. Vältä vaahdottamista, jottei synny ilmakuplia. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi kannuun ja jaa neljään uunin kestävään tarjoilukulhoon.

  3. Laita kelmu tiukasti jokaisen kulhon päälle. Siirrä kulhot höyrykattilan höyryosaan. Peitä kannella ja kypsennä höyryssä 30 minuuttia, kunnes chawanmushi on täysin hyytynyt. Pidä lämpimänä tarjoamiseen asti.

  4. Harjaa simpukat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ”parrat” pois saksilla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Poista ne, jotka eivät sulkeudu.

  5. Kiehauta viini kattilassa ja lisää simpukat. Laita kansi päälle ja keitä 5–8 minuuttia. Valuta simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Tarkista ettei kuoriin jää lientä. Ota simpukoiden liha talteen.

  6. Paista currya öljyssä, kunnes mauste alkaa tuoksua. Lisää 1½ desiä simpukkalientä ja kerma. Kiehauta ja lisää suola. Pidä lämpimänä.

  7. Kuumenna hiiligrilli erittäin kuumaksi. Pyörittele simpukat öljyssä ja grillaa metallisessa verkkosiivilässä nopeasti hiilien päällä. Voit myös tohottaa simpukat kaasupolttimella. Mausta suolalla.

  8. Laita lämpimät chawanmushit tarjolle. Lisää grillatut simpukat ja valuta lopuksi 2 ruokalusikallista curry-simpukkalientä jokaiseen annokseen.

Vinkki Kaikkia simpukoita ei tarvita annoksiin. Käytä loput muissa ruoissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Parsasalsa on herkullista seuraa hauelle. Salsan ainekset kypsennetään kokonaisena, jolloin tuoreet leikkauspinnat saavat kasvikset näyttämään raikkailta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t + yrttiöljyn valutus ja jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu hauki, paahdettu roomansalaatti, parsasalsa ja kermainen yrttikastike

Ainekset

1
(noin 600 g)
haukifilee (ruodottomaksi leikattu)
suolaa
valkopippuria
paistinarua sitomiseen
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
YRTTIÖLJY
2–3
ruukkua (saksittuna 75 g) tuoreita yrttejä: persiljaa, basilikaa, korianteria, tilliä, lipstikkaa tai ruohosipulia
4
dl
rypsiöljyä
KERMAINEN YRTTIKASTIKE
1
dl (75 g)
aquafabaa (kikherneiden säilöntälientä)
3
dl (225 g)
yrttiöljyä (resepti yllä)
1
rkl
viinietikkaa
1
rkl
kylmää vettä
suolaa
PARSASALSA
1
nippu (450 g)
vihreää parsaa
1
ps (100 g)
lehtikaalia
paistamiseen 2
rkl
rypsiöljyä
1
pieni punasipuli
1
ruukku persiljaa
1
ruukku korianteria
1
sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
suolaa
PAAHDETTU ROOMANSALAATTI
2
roomansalaattia tai sydänsalaattia
rypsiöljyä
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista yrttiöljy pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Pilko yrtit karkeasti ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja sekoita noin 5 minuuttia, kunnes seos on sileää. Astian reunojen tulee tuntua lämpimältä: lämpötilan nousu “kypsentää” yrtit, mikä estää niiden hapettumisen ja kastikkeen muuttumisen rusehtavaksi.

  2. Vuoraa siivilä puhtaalla harsokankaalla tai asettele siihen suodatinpussi niin, että se pysyy pystyssä. Valuta yrttiöljy suodattimen läpi kulhoon. Varaa valutukseen aikaa, varsinkin, jos käytät suodatinpussia.

  3. Valmista yrttikastike. Kaada aquafaba eli kikherneliemi sauvasekoittimen mentävään astiaan. Käynnistä sauvasekoitin niin, että pidät sitä astian pohjassa. Kaada hiljalleen joukkoon tarvittava määrä yrttiöljyä. Voit nostaa sauvasekoitinta muutaman kerran rauhallisesti sekoittamisen aikana. Lisää lopuksi viinietikka, vesi ja ripaus suolaa. Sekoita. Lopputuloksen tulisi muistuttaa löysää majoneesia.

  4. Valmista parsasalsa. Leikkaa parsojen puumaiset tyvet pois. Paista parsoja ja kokonaisia lehtikaalin lehtiä kuumalla pannulla öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne saavat syvemmän vihreän värin ja ruskistuvat hieman. Siirrä ainekset pois pannulta. Pilko parsat pieniksi paloiksi niin, että ne säilyttävät pyöreän muotonsa. Silppua lehtikaalit (ruoteja ei tarvitse poistaa). Kuori ja hienonna punasipulit. Hienonna yrtit. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Yhdistä pilkotut kasvikset, öljy, sitruunan kuori ja mehu keskenään. Mausta suolalla ja tarkista maku.

  5. Valmista hauki. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Levitä haukifilee työlaudalle ja ripottele sen päälle suolaa ja hieman valkopippuria. Leikkaa paistinarusta muutama pätkä valmiiksi. Rullaa haukifilee pitkittäin niin, että aloitat ohuemmalta puolelta, jossa ruodot olivat. Rullaa tiiviisti kohti toista ulkosyrjää. Lopuksi sido rullat muutamalla narunpätkällä, etteivät ne aukea paistaessa.

  6. Kuumenna paistinpannu ja lisää muutama lusikallinen rypsiöljyä pannulle. Paista haukikääröä käännellen muutama minuutti, jotta se saa väriä joka puolelle. Lisää kaksi ruokalusikallista voita pannulle, jatka paistamista 1–2 minuuttia ja valele haukikääröä samalla voisulalla.

  7. Siirrä haukikäärö uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4–5 minuuttia. Poista naru ja leikkaa hauki annospaloiksi. Hauen tulisi olla kypsää, mutta keskeltä läpikuultavan ja mehukkaan näköistä.

  8. Leikkaa salaattikerät kahtia. Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja lisää öljy. Asettele salaatit pannulle leikkuupinta alaspäin. Anna salaattien karamellisoitua. Tähän kuluu noin minuutti: tarkoitus on antaa salaatille väriä, mutta säilyttää rapean raikas tekstuuri. Nosta salaatit pannulta, käännä leikkuupinta ylös, leikkaa salaatit kahtia ja ripottele päälle hieman suolaa.

  9. Kokoa annokset. Lämmitä kermaista yrttikastiketta pienessä kattilassa, mutta älä anna kastikkeen kuumentua, jottei se juoksetu. Laita kaksi lusikallista kastiketta kullekin lautaselle. Nosta paahdettu salaatti toiselle puolelle lautasta ja lusikoi sen päälle reilusti parsasalsaa. Nosta haukipala viereen ja ripauta päälle vähän suolaa.

Vinkki Säilytä yli jäänyt yrttiöljy jääkaapissa ja käytä se erikseen salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2911 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä trendiherkku yhdistää kaksi klassikkoa, ikihyvän jälkkärin ja mummolasta tutun kääretortun. Paahteinen sokeri maustaa täytteen sekä viimeistelee koristelun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
50 min + maustuminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Crème brûlée -kääretorttu

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
dl
ruokokidesokeria
dl
perunajauhoja
dl
mantelijauhetta
1
tl
aitoa vaniljaa jauheena
Paahdettu sokeri
dl
sokeria
Käärimiseen
ruokokidesokeria
Täyte
200
g
tuorejuustoa
2
dl
paksua jogurttia
¾
dl
paahdettua sokeria
¼
tl
aitoa vaniljaa jauheena
Lisäksi
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Paahda ensin sokeri. Sulata sokeri keskilämmöllä paksupohjaisessa laakeassa kattilassa. Sekoita vasta, kun suurin osa sokerista on sulanut. Anna sen paahtua kullanruskeaksi. Kaada sokerisula leivinpaperin päälle pellille. Levitä se metallilastalla heti ohueksi levyksi. Jauha puolet jäähtyneestä sokerista monitoimikoneella hienoksi. Taita loput paloiksi.

  2. Vuoraa pieni, reunallinen pelti (26 cm x 36 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 9–10 minuuttia.

  3. Ripottele ruokosokeria leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi. Kääri torttu pohjalla olevan leivinpaperin kanssa rullaksi ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

  4. Sekoita tuorejuusto sileäksi. Lisää jogurtti, paahtosokerimuru ja vanilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi lyhyemmästä päästä alkaen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 t.

  5. Vaahdota kerma ja pursota tortun pinnalle. Koristele sokeripaloilla ja jauhetulla sokerilla.

 

Kommentit (1)

Hitsari

Alkoi huimaamaan lukiessani ohjetta-

Ihanko totta että siinä ohjeistetaan ensin kaatamaan taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle, käärimään se rullalle ja pyydetään antamaan sen levätä sen jälkeen viisi minuuttia?

Ja tässä vaiheessa vasta valmistetaan täyte? Millä sen täytteen on ajateltu sukeltävän jo valmiiksi rullalle käärityn taikinalevyn sisälle?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mutta minä en ainakaan hitsarina ammatiltani pysty edes kuvittelemaan miten tuo fakiirin suoritus käytännössä tapahtuisi.