ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä graavikalan värikkäämpi versio. Kuutioi kalan pinnalle raikas mango-avokadosalsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohiceviche mango-avokadosalsalla

Ainekset

500
g
lohta
1
tl
karkeaa merisuolaa
1
avokado
1
mango
1
punainen mieto chili
1-2
limetin mehu
½
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
sokeria
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohipala graavikalan tapaan viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pinnalle merisuolaa ja anna kalan suolaantua sen ajan, kun käsittelet kasviksia eli noin 20 minuuttia.
  2. Halkaise, poista kivi ja kuori avokado. Kuutioi hedelmäliha. Tee sama mangolle. Viipaloi chili.
  3. Purista limetistä mehu. Jos pidät hapokkaasta mausta, purista mehu kahdesta limetistä. Sekoita oliiviöljy ja mehu sekä ripaus sokeria kastikkeeksi.
  4. Yhdistä kulhossa mango- ja avokadokuutiot sekä chili. Kaada joukkoon kastike. Pyyhi kalan pinnasta suola ja kosteus. Levitä kalat tarjoilulautaselle. Nosta mango-avokadosalaatti lohiviipaleiden päälle. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa rapean maalaisleivän kanssa alkuruuaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Juurisellerin hienostunut maku on oiva pari siialle. Viherpippuri-voikastike antaa annokseen klassista lumoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu siika ja sellerisose

Ainekset

600
g
nahallista siikafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
Sellerisose
800
g
juuriselleriä
2
dl
vettä
¾
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
Viherpippurikastike
75
g
voita
1
rkl
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileet kuiviksi ja leikkaa neljäksi palaksi. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa selleri kuorettomaksi veitsellä ja raasta se suoraan kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi kannella peitettynä, noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna voi ja viherpippuri pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Anna poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Paista siikapaloja kuumassa pannussa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia tai kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista vielä ½ minuuttia. Mausta mustapippurilla.
  5. Soseuta sellerit kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola ja kuumenna.
  6. Tarjoa siika soseen ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos , tämä oli todella hyvää ja helppo tehdä!

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (0)