
Palsternakka-mätileivät
Ainekset
Työvaiheet
- Laita ensimmäiseksi mäti valumaan siivilään, jotta ylimääräiset nesteet valuvat pois ja moussen rakenteesta tulee leivällä pysyvä jämäkkä.
- Kuori palsternakka ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi (noin 15 kpl). Kuumenna voi pannulla ja lisää palsternakkaviipaleet. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat kypsiltä. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle suolaa.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi, hunaja ja suola. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sipulisilppu, tilli ja mäti. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla.
- Leikkaa mallasleipäviipaleista pyöreällä muotilla suurin piirtein palsternakkalanttien kokoisia paloja. Nostele leipäpaloille mätimoussea ja aseta päälle palsternakkalantti. Pistä cocktailtikkuun oliivi ja kiinnitä se leipäpalaan.