Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Kala
Lisukkeet
Juhli ja nauti
13:33 | 2.5.2014

Palsternakka-mätileivät

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
30 minuuttia
Helppo

Palsternakka-mätileivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kpl
iso palsternakka
2
rkl
voita
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
Tilli-mätimousse
100
g
kirjolohen- tai siianmätiä
150
g
ranskankermaa
1-2
tl
dijonsinappia
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
1
kpl
salottisipuli
1
dl
hienonnettua tilliä
Lisäksi
15
kpl
makeaa mallasleipäviipaletta
15
kpl
kivetöntä oliivia

Vaiheet

  1. Laita ensimmäiseksi mäti valumaan siivilään, jotta ylimääräiset nesteet valuvat pois ja moussen rakenteesta tulee leivällä pysyvä jämäkkä.
  2. Kuori palsternakka ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi (noin 15 kpl). Kuumenna voi pannulla ja lisää palsternakkaviipaleet. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat kypsiltä. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle suolaa.
  3. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi, hunaja ja suola. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sipulisilppu, tilli ja mäti. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla.
  4. Leikkaa mallasleipäviipaleista pyöreällä muotilla suurin piirtein palsternakkalanttien kokoisia paloja. Nostele leipäpaloille mätimoussea ja aseta päälle palsternakkalantti. Pistä cocktailtikkuun oliivi ja kiinnitä se leipäpalaan.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Palsternakka
Leipä
mäti
Kemut
Joulu

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

The stew eli kikhernemuhennos

Teriyaki-kanasalaatti

Perinteinen hernekeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini