Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
30 minuuttia
Helppo
Palsternakka-mätileivät
Ainesosat
1
kpl
iso palsternakka
2
rkl
voita
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
Tilli-mätimousse
100
g
kirjolohen- tai siianmätiä
150
g
ranskankermaa
1-2
tl
dijonsinappia
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
1
kpl
salottisipuli
1
dl
hienonnettua tilliä
Lisäksi
15
kpl
makeaa mallasleipäviipaletta
15
kpl
kivetöntä oliivia
Vaiheet
- Laita ensimmäiseksi mäti valumaan siivilään, jotta ylimääräiset nesteet valuvat pois ja moussen rakenteesta tulee leivällä pysyvä jämäkkä.
- Kuori palsternakka ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi (noin 15 kpl). Kuumenna voi pannulla ja lisää palsternakkaviipaleet. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat kypsiltä. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle suolaa.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi, hunaja ja suola. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sipulisilppu, tilli ja mäti. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla.
- Leikkaa mallasleipäviipaleista pyöreällä muotilla suurin piirtein palsternakkalanttien kokoisia paloja. Nostele leipäpaloille mätimoussea ja aseta päälle palsternakkalantti. Pistä cocktailtikkuun oliivi ja kiinnitä se leipäpalaan.