14:28 | 2.5.2014
Savustettuja katkarapuja, chilejä ja limettiaiolia
Savustetut katkaravut ovat hauskaa naposteltavaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea
Savustettuja katkarapuja, chilejä ja limettiaiolia
Ainesosat
12
kpl
isoa raakaa kuorellista katkaravunpyrstöä
4
kpl
punaista tai vihreää chiliä
Limettiaioli
1
kpl
keltuainen
1
kpl
limetti
2
tl
dijonsinappia
1
tl
hunajaa
1,5
dl
öljyä
1
kpl
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria
Vaiheet
- Sulata katkaravut jääkaapissa. Leikkaa chileihin pitkittäisviillot, poista siemenkodat ja valkoiset kalvot. Nosta katkaravut ja chilit ritilän päälle savustuspönttöön. Voit myös valmistaa katkaravut savustuspussissa grillissä. Savusta 10–15 minuuttia.
- Sekoita keltuainen, limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, dijoninsinappi ja hunaja kulhossa. Valuta joukkoon öljyä ohuena nauhana koko ajan seosta vatkaten sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Tarjoa savustetut katkaravut chilien, aiolin ja patongin kanssa pikku naposteltavana tai alkuruokana.