Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Kala
Lisukkeet
Juhli ja nauti
14:28 | 2.5.2014

Savustettuja katkarapuja, chilejä ja limettiaiolia

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo

Savustetut katkaravut ovat hauskaa naposteltavaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea

Savustettuja katkarapuja, chilejä ja limettiaiolia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

12
kpl
isoa raakaa kuorellista katkaravunpyrstöä
4
kpl
punaista tai vihreää chiliä
Limettiaioli
1
kpl
keltuainen
1
kpl
limetti
2
tl
dijonsinappia
1
tl
hunajaa
1,5
dl
öljyä
1
kpl
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria

Vaiheet

  1. Sulata katkaravut jääkaapissa. Leikkaa chileihin pitkittäisviillot, poista siemenkodat ja valkoiset kalvot. Nosta katkaravut ja chilit ritilän päälle savustuspönttöön. Voit myös valmistaa katkaravut savustuspussissa grillissä. Savusta 10–15 minuuttia.
  2. Sekoita keltuainen, limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, dijoninsinappi ja hunaja kulhossa. Valuta joukkoon öljyä ohuena nauhana koko ajan seosta vatkaten sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Tarjoa savustetut katkaravut chilien, aiolin ja patongin kanssa pikku naposteltavana tai alkuruokana.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Katkarapu
chili
aioli
Felix: majoneesi
Päivän katiska
Kemut
Juhannus

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Teriyaki-kanasalaatti

Hansin maa-artisokkakeitto

Perinteinen hernekeitto

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini