Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Piia Arnould

Helpot suupalat voidellaan wasabilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Wasabi-lohirullat

Ainekset

2
tl
wasabitahnaa
2
dl
majoneesia
200
g
kylmäsavulohta
300
g
rullarieskaa

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään wasabi ja majoneesi ja voitele rieskat seoksella.
  2. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja jaa siivut tasaisesti rieskalevyille.
  3. Rullaa kääröksi kapeasta päästä alkaen ja anna vetäytyä hetki viileässä ennen leikkaamista sopiviksi suupaloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi ja tillihummus

Ainekset

600
g
nahallista lohifileetä
1
rkl
(oliivi)öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
sitruuna
Tillihummus
1
prk (150–200 g)
kaupan valmista hummusta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hienonnettua tilliä
noin ½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
  2. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.

Tuplapaistetut kukkakaalipotut

Ainekset

4
uuniperunaa (esimerkiksi Rosamunda)
200
g
kukkakaalia
rkl
pehmeää voita
½
prk
ranskankermaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
juustoraastetta (esimerkiksi cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
  2. Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
  3. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
  4. Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
  5. Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Tämä piirakka on hurmaavan herkullista! Pohjassa on rapeaa mantelia, täytteessä täyteläistä creme fraichea ja raikasta ricottaa, kaiken kruunaa vadelmat ja mustikat. Helppoa ja koukuttavan hyvää! Piiraaseen sopii oikein hyvin myös pakastetut marjat ja niitä voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 40 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-marjapiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
intiaani- tai fariinisokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kpl
kananmuna
Täyte
1
prk (250 g)
ricotta-juustoa
1
prk (150 g)
creme fraichea
2
kpl
kananmunaa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
perunajauhoja (pakastemarjoihin 2 rkl)
250
g
vadelmia
250
g
mustikoita

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon jääkaappikylmä voi.
Sekoita joukkoon kananmuna ja muotoile tasaiseksi tiiviiksi taikinapalloksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Sekoita kulhossa keskenään ricotta, creme fraiche, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri.
Toiseen kulhoon mittaa perunajauhot ja sekoita marjat niiden joukkoon.

Nosta taikina jääkaapista.
Taputtele taikina jauhotetuin sormin voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle perunajauhoissa pyöritellyt marjat.
Marjojen päälle kaada ricottaseos.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Halutessasi voit laittaa paistamisen puolivälissä piirakan päälle folion jottei se saa liikaa väriä.

Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.
Lisukkeena voi halutessaan tarjoilla vaniljakastiketta.
Marjapiirakka kestää hyvin myös pakastamisen!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ihanan uunijuurespadan juju on makupohja, jonka maut yhdistyvät täyteläisiksi pikkuhiljaa. Uunissa paahdetut juurekset lisätään vasta aivan lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Uunijuurespata

Ainekset

2
keskikokoista palsternakkaa (n. 500 g)
2
porkkanaa
200
g
juuriselleriä
kg
karkeaa merisuolaa
1
dl
kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja
1
rs (250 g)
portobellosieniä
1
(300 g)
munakoiso
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
punaviiniä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
kuivattua salviaa
1
tl
kokonaisia maustepippureita
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kevätsipulinvartta
(1
dl
tuoretta lipstikkaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese juurekset hyvin, mutta älä kuori niitä. Levitä kilo suolaa pieneen vuokaan ja upota juurekset siihen. Ripota loppu suola juuresten päälle. Paahda uunissa 1½ tuntia.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi sienet ja kuutioi munakoiso suupaloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä padassa. Ruskista aurinkokuivatut tomaatit molemmin puolin ja siirrä sivuun. Ruskista sienet ja siirrä nekin sivuun. Lisää öljyä ja paista munakoisoa 3–5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista 1–2 minuuttia. Laita sienet ja tomaatit takaisin pataan. Lisää viini ja kiehauta. Sekoita miso ja tomaattipyree liemeen. Lisää vesi ja liemikuutio, salvia ja pippurit. Hauduta pataa uunissa 40 minuuttia.
  4. Kaiva kypsät juurekset suolasta, raaputa ylimääräinen suola pois ja paloittele juurekset pataan. Viimeistele ruoka hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi myös lipstikalla.

Kommentit (1)

cgem
Seuraa 
Liittynyt25.4.2015

Kasvisliemikuutio=suolaa
Misokeitto = suolaa
Suolajuurekset = sikana suolaa

Tuloksena ylisuolainen ruoka