Raikas kaalisalaatti saa potkua wasabista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 annosta
30 min + 1 h
Helppo
Wasabilla terästetty kylmäsavulohikaalisalaatti
Ainesosat
500
g
valkokaalia
3
kpl
kevätsipulin vartta
Kastike
3
rkl
öljyä
3
rkl
viinietikkaa
2
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
1/2
rkl
wasabia
Lisäksi
200
g
kylmä- tai lämminsavulohta
1/2
dl
pinjansiemeniä tai kuorittuja
manteleita
korianteria koristeluun
Vaiheet
- Poista kaalista pari ulointa kerrosta ja kova kanta. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi kulhoon ja painele suikaleita kevyesti perunanuijalla. Näin rakenteesta tulee pehmeä. Silppua sipulinvarret ja kippaa ne kaalin sekaan.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kaaliseokseen. Peitä kulho ja nosta maustumaan viileään noin tunniksi. Paahda pinjansiemenet tai rouhitut mantelit pannulla. Asettele pilkottu lohi ja pinjansiemenet tai mantelit kaaliseoksen päälle kulhoon juuri ennen tarjoilua. Koristele korianterilla.
Vinkki! Kaalisalaattiin voi lisätä myös raastettua porkkanaa, ohueksi suikaloitua paprikaa tai omenaa.