
Kesärullat tuovat juhlapöytään säväyksen Aasiaa.
Vietnamilaiset kesärullat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Pane nuudelit kulhoon ja sekoita heti joukkoon seesamiöljy. Leikkaa nuudelit halutessasi saksilla lyhyemmiksi.
- Kuori porkkanat ja avokado, poista kivi. Pese kurkku ja paloittele kasvikset pitkiksi tikuiksi. Hienonna pestyt kevätsipulinvarret ja yrtit tai nypi yrttien lehdet irti varsista. Halkaise ravut pituussuunnassa.
- Helpottaaksesi täyttämisvaihetta pane kaikki täytteet omiin kulhoihinsa. Peitä rullaukseen käytettävä leikkuulauta puhtaalla ja kostutetulla keittiöpyyhkeellä ja taita pyyhkeen reunat leikkuulaudan alle.
- Täytä halkaisijaltaan riisipaperiarkkia suurempi, laakea astia kiehautetulla, hieman jäähtyneellä vedellä. Upota yksi paperiarkki kerrallaan kuumaan veteen noin 15 sekunnin ajaksi tai kunnes arkki on sopivasti pehmennyt. Riisipaperin kuuluu pehmetä niin, että se on helppo rullata, mutta ei liikaa, jotta se pysyy koossa.
- Nosta läpikuultava riisipaperi keittiöpyyhkeen päälle ja täytä se haluamillasi täytteillä. Käännä riisipaperin sivut ohuesti täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi nyytiksi.
- Valmista dippikastike. Hienonna kuorittu valkosipuli ja viipaloi chili mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Jos pelkäät liikaa tulisuutta, poista siemenet. Liota sokeri kuumaan veteen. Lisää sekaan limetinmehu, kalakastike, riisiviinietikka, hienonnettu valkosipuli ja viipaloitu chili. Anna maustua hetken ajan huoneenlämmössä ennen tarjoamista kesärullien dippikastikkeena.
Vinkki! Kala-allergiset voivat korvata dippikastikkeeseen käytettävän kalakastikkeen laadukkaalla soijakastikkeella.