
Uppomuna mehevöittää salaatin.
Savulohi-kvinoasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Raasta valkosipulinkynsi ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa savukala annospaloiksi.
- Irrota kukkakaalista kukinnot ja paista ne pannulla öljytilkassa. Riittää, että kukkakaalit saavat väriä, niiden ei tarvitse kypsyä pehmeiksi. Yhdistä kvinoa, kukkakaalit, salaattisekoitus ja kaprikset. Lisää kastike ja sekoita. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja nosta kalapalat salaatin päälle.
- Valmista uppomunat. Riko munat kahteen kahvikuppiin. Keitä laakeassa kattilassa 3 litraa vettä kiehuvaksi. Alenna lämpöä niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Pyöräytä keitinvesi pyörteelle esimerkiksi lusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoa munat salaatin päällä.