Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 350 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin KUVA Arto Vuohelainen

Graavilohesta, avokadosta ja basilikasta syntyy vartissa kevyt mutta elegantti herkku.

Kokeile avokado-lohitartaria leivän, salaatin tai uusien perunoiden kanssa. Juomana maistuu kuiva kuohuviini tai Riesling.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkuruoka-annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-lohitartar

Ainekset

150
g
graavilohta tai tuoretta lohifileetä
1
avokado
1/2
ruukkua
basilikaa
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pilko lohi ja avokado pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita ainekset.
  2. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy seokseen.
  3. Annostele tartarseos neljään pieneen kahvikuppiin ja painele seos lusikalla tiiviiksi. Kumoa lautasille ja tarjoa uusien perunoiden tai tumman leivän kanssa.

Jos et tarjoa tartaria heti, leikkaa toisesta sitruunanpuolikkaasta neljä ohutta viipaletta. Aseta sitruunanviipale kuppien päälle kanneksi ja laita kupit jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzapohja syntyy ohuista perunaviipaleista, jotka juusto sitoo yhteen. Paahdetuille perunaviipaleille ladotaan sieniä, smetanaa, mätiä ja sipulia. Tähän ohjeeseen et takuulla pety.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-perunapizza

Ainekset

6
keskikokoista, kiinteää perunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
1
dl
voimakasta juustoa raastettuna (esim. Västerbotten)
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
3
dl
suppilovahveroita, kantarelleja tai pieniä tatteja suupaloiksi leikattuna
1
rkl
voita
1
tl
piparjuurta raastettuna
4
rkl
smetanaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
siianmätiä
1
pieni kesäpunasipuli varsineen
muutama oksa tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen niin, että reunat ovat vain hiukan limittäin. Sivele perunat kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suola. Esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Raasta juustot perunoiden paistuessa. Lisää juustoraasteet perunoiden päälle, ja mausta pippurilla. Jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

  4. Puhdista sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää voi pannulle ja sekoita.

  5. Raasta piparjuuri hienoksi. Mausta smetana piparjuurella ja pippurilla. Kuori sipuli ja leikkaa varsineen ohuenohuiksi renkaiksi.

  6. Nosta sienet, smetana, punasipuli ja mäti pizzan päälle. Viimeistele tillillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kalakeittoon lisätty valkosipuli, sitruuna, oliiviöljya tuovat keittoon kesäisen raikasta makua. Kreikkalaiseen tapaan lisätty tomaatti tekee maulle myös ihmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto

Ainekset

600
g
uuden sadon perunoita
4
hoikkaa porkkanaa
pala (200 g)
juuriselleriä
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
minikokoista kesäkurpitsaa
1
iso tomaatti
¾
dl
oliiviöljyä
1
l
kala- tai kasvislientä
1
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa ja lohta
1
(luomu)sitruuna
pieni puntti tilliä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Raaputa tai kuori porkkanat. Viipaloi ne. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Raasta tomaatti.

  2. Kuullota valkosipulia ja sipulin valkoista osaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat ja selleri. Paista sekoitellen hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Leikkaa kala reiluiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

  4. Lisää kattilaan kesäkurpitsat, tomaattiraaste ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

  5. Lisää hienonnetut sipulinvarret, sitruunan kuori ja mehu. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä.

Vinkki Viimeistele keitto halutessasi ohuiksi leikatuilla minisitruunoilla ja tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3018 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannacotta alkupalana yllättää illallisvieraat. Grillatuista marjoista valmistettu vinegretti saa sen ja yksinkertaisen tomaattisalaatin loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaattisalaatti, vuohenmaitopannacotta ja herukkavinegretti

Ainekset

VUOHENMAITOPANNACOTTA
4 1/5
dl
vuohenmaitoa (esim. Juustoportti)
3
dl
kuohukermaa
3
liivatelehteä
suolaa
mustapippuria
VINEGRETTI GRILLATUISTA PUNAHERUKOISTA
1
dl
punaherukoita
¾
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
¾
dl
neitsytoliiviöljyä
½
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
TOMAATTISALAATTI
300
g
kypsiä kirsikkatomaatteja
400
g
kypsiä pihvitomaatteja
sormisuolaa
PÄÄLLE
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
valkoherukoita
ruohosipulin kukkia (jos saatavilla)

Työvaiheet

  1. Valmista pannacotta noin kolme tuntia ennen tarjoamista. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

  2. Lämmitä kattilassa desi vuohenmaitoa ja desi kermaa. Kun seos kiehuu, nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermamaitoon. Lisää loput vuohenmaidosta ja kermasta, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa seos tarjoilukulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia. (Voit tehdä pannacotat valmiiksi jo päivää ennen tarjoamista, mutta peitä silloin astiat, jottei päälle muodostu kalvoa.)

  3. Valmista vinegretti. Kuumenna hiiligrilli. Laita punaherukat kulhoon ja pirskota niiden päälle hieman rypsiöljyä. (Tarkoitus on, että grillattavat marjat saavat vähän öljyä pintaan, ei uittaa niitä.) Nosta pieni määrä öljyttyjä marjoja metalliseen siivilään. Nosta siivilä hiilloksen päälle. Sekoita marjoja välillä varovasti lusikalla, etteivät ne pääse palamaan. Pidä marjoja kuitenkin välillä siivilässä paikallaan, jotta ne pääsevät karamellisoitumaan. Yhden marjasatsin grillaamiseen menee muutama minuutti. Anna marjojen jäähtyä. Laita lasipurkkiin rypsi- ja oliiviöljy, omenaviinietikka, sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää grillatut herukat ja sekoita kevyesti.

  4. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi pihvitomaatit. Mausta sormisuolalla, lisää punaherukkavinegrettiä muutama lusikallinen ja sekoita.

  5. Varmista, että pannacotat ovat hyytyneet. Lusikoi niiden tomaattisalaattia päälle, niin että pannacotat peittyvät. Viimeistele punaherukkavinegretillä, valkoherukoilla, ruohosipulilla ja ruohosipulin kukilla.

Vinkki Voit valmistaa pannacotan myös lehmänmaidosta.

Kommentit (0)