Graavilohesta, avokadosta ja basilikasta syntyy vartissa kevyt mutta elegantti herkku.
Kokeile avokado-lohitartaria leivän, salaatin tai uusien perunoiden kanssa. Juomana maistuu kuiva kuohuviini tai Riesling.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 alkuruoka-annosta
15 min
Helppo
Avokado-lohitartar
Ainesosat
150
g
graavilohta tai tuoretta lohifileetä
1
avokado
1/2
ruukkua
basilikaa
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Pilko lohi ja avokado pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita ainekset.
- Purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy seokseen.
- Annostele tartarseos neljään pieneen kahvikuppiin ja painele seos lusikalla tiiviiksi. Kumoa lautasille ja tarjoa uusien perunoiden tai tumman leivän kanssa.
Jos et tarjoa tartaria heti, leikkaa toisesta sitruunanpuolikkaasta neljä ohutta viipaletta. Aseta sitruunanviipale kuppien päälle kanneksi ja laita kupit jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.