
Recept av Michael Björklund
Inkokt abborre med picklad rödlök, sikrom, dillmajonnäs och gurk
Ainekset
Työvaiheet
Inkokt abborre
Strö salt över abborrfiléerna. Lägg dem i en form. Koka upp en lag på ättika, socker, vatten, gul lök, morot, kryddpeppar och lagerblad. Slå den heta lagen över fisken. Låt fisken svalna i lagen, så den är inte är rå. Om den inte är klar, kör i ugn snabbt på 100 grader.
Lägg upp den inkokta abborren på tallriken, lägg på picklad rödlök och ett litet ägg sikrom, garnera med gurkbitar, dillmajonnäs och dillvippor.
Picklad rödlök
Skala och finskär rödlöken i riktigt små tärningar. Koka upp vatten, socker och ättika till en lag. Låt lagen kallna, lägg sen i rödlöken.
Dillmajonnäs
Blanda äggulor, salt och senap i en bunke. Tillsätt oljan under häftigt vispande, först droppvis och så småningom rikligare. Smaka av med vinägern och eventuellt med salt. Tillsätt sist finskuren dill.