Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Kala
9:35 | 3.10.2014

Saariston marinoidut silakat

Lisää omaan keittokirjaan
WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä

Maukkaat marinoidut silakat sopivat ruisleivän kera esimerkiksi alkuruuaksi.

Tiesitkö, että silakka ja silli määritellään samaksi lajiksi. Silli on kuitenkin hieman rasvaisempaa, ja silliksi saakin kutsua vai yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävää kalaa, kun taas vähärasvaisemmat yksilöt on kaupattava silakkana.

Silakka on erinomainen ruokakala, ja sen kantojen tila ja kalastus ovat kestävällä tasolla. Suosittelemme syömään enemmän silakkaa, sillä keskivertosuomalainen syö silakkaa vain muutaman annoksen vuodessa. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
1 vrk + 1 vrk
Helppo

Saariston marinoidut silakat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300-400
g
silakkafileitä
Etikkaliemi
1
dl
etikkaa
1/2
l
jääkylmää vettä
1
rkl
merisuolaa
Marinointiliemi
3
pientä punasipulia
1/2
dl
silputtua purjonvartta
1 1/2
dl
vettä
vajaa 1/2
dl
etikkaa
5
rkl
sokeria
2 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
5
maustepippuria
1
laakerinlehti
2
rkl
öljyä

Vaiheet

Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa ja laita kypsymään etikkaliemeen yöksi jääkaappiin.

Siivilöi etikkaliemi pois ja jätä silakat valumaan lävikköön. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja asettele silakkafileet, sipulirenkaat ja purjosilppu kerroksittain. Sekoita marinadi ja kuumenna nopeasti kattilassa. Jäähdytä. Kaada kylmä liemi silakoiden päälle. Anna marinoitua jääkaapissa yhden vuorokauden ajan.

Tarjoile alkupalana tumman leivän kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kala
silakka
wwf
kalaopas
Kemut
Kalaa à la WWF
Joulu
Juhannus

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

New York -juustokakku

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Mehevä nyhtöpossu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini