HannaMU on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Keep it simple nokkospesto
Keep it simple nokkospesto
...älä kainostele annostuksessa...
...älä kainostele annostuksessa...

Ai pestoko monen mutkan takana? Ei ole! Kuten ei myöskään nokkoset Helsingissä :)

Tuore nokkonen
Auringonkukansiemen
Oliiviöljy
Valkosipuli
Suola&pippuri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Keep it Simple -nokkospesto

Ainekset

noin
litra
tuoretta nokkosta (väljästi astiassa)
1/4
dl
auringonkukansiemen
loraus
oliiviöljy
2
kynsi
valkosipuli
ripaus
suola ja pippuri

Työvaiheet

Mene luontoon hakemaan nokkosia. Sitten nokkosten ryöppäys, viilennys ja vesien puristelu pois. Sen jälkeen vain kaikki sauvasekoittimella tahnaksi. Me like.

HUOM en mitannut aineksia, eli kokeile itse! Siemeniä voi olla puoli desiäkin... Oliiviöljyä laitoin varmaankin 1/2 > dl. Nyt kaapissa oli auringonkukansiemeniä, voi laittaa myös esim. cashew-pähkinöitä. Aikaisemmin muistiin kirjoittamassani reseptissä oli myös aavistus sitruunanmehua....mutta tykkään oikeastaan enemmän tästä keep-it-simple versiosta. Ja ihan siis herkkua ilman parmesaania! Sen sijaan laitoin tupla-annoksen valkosipulia :) Yksikin kynsi tosin riittää, jos haluat mieluummin ei-niin-tujua.

Tein tämän hieman vähemmällä öljyllä, eli lopputulos on enemmän tahna kuin juokseva. Parempi laittaa öljyä ensin maltilla ja lisätä tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen munakoiso-tomaattikastike

Ainekset

600
g
munakoisoa
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
jeeraa
1
rkl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
2
tlk (á 500 g)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tlk
kikherneitä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2–3
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  4. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.

  5. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 382 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä klassikko ei petä! Kun kukkakaali kuorrutetaan juustolla ladatulla kastikkeella, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen. 

Gratinointikastike pysyy paremmin kaalin pinnalla, kun se on viileää. Voit keittää kukkakaalin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Juustoksi gratiiniin sopivat täysrasvaiset, hyvin sulavat juustot, kuten gruyère, kermajuustot tai pitkään kypsytetyt vuoristojuustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisäkkeenä
Valmistusaika
50 min + kastikkeen jäähtyminen noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoitu kukkakaali

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Juustokastike
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
maitoa
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
muskottipähkinää
2
dl
maukasta juustoraastetta
Pinnalle
½
dl
maukasta juustoraastetta
6
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa irti suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne gratiiniin. Koverra kuorimaveitsellä kaalin kova kanta irti.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kukkakaali. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmentynyt. Nosta kaali reikäkauhan avulla lautaselle jäähtymään. 
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike sinapilla ja muskottipähkinällä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa. 
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita kukkakaali ja suojalehdet vuokaan. Valuta päälle kastike ja lisää loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kukkakaalin pinnalle. Tarjoa kukkakaali lisäkkeenä.

Kommentit (7)

Vierailija

Kuinka tehdään / ohje gluteenittomalle versiolle??

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Entäs vegekermakorviketta, kuinka paljon jauhetta laitetaan ?
On kätevää käyttää, kun ei tänne saareen voi roudata maitopurkkeja, kun ei ole sähköä.
Vegekermakorvikepulveria on nykyään jo monta merkkiä ihan Prismassakin.

Supersaukko

Hyvä ohje. Aion ehdottomasti tehdä. Tuo vain ihmetyttää, että miksi kastike pitää ensin jäähdyttää ja sitten kaataa kukkakaalin päälle, kun se menee 200 asteiseen uuniin?

Supersaukko

Käyttäjä11413:lle

Kannattaa ostaa UHT-maitoa. Se on kaupassakin lämpimässä ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä vähintään purkin päiväykseen asti. Niitä on ainakin 2dl, 5dl ja litran purkeissa.

Vierailija

Supersaukolle
Ohjeessa kerrotaan, että kastike pysyy paremmin kaalin päällä kun se on viileä.

Vierailija

Mitäpä jos tekisi sen kastikkeen ihan ensimmäiseksi. Kaiken muun tekemiseen plus uunin lämpenemiseen menee kyllä oma aikansa. Kastike jäähtyy kyllä sopivasti;))

Vierailija

Vielä parempaa on gratinoitu kukkakaali kun sen gratinoi sienimuhennoksella. Muuta ei sitten lautaselle tarvitakaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tilli ja peruna ovat täydelliset yhdessä. Tarjoa simppeli perunasalaatti vaikka grilliruokien lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä tai uusia perunoita
1
(200 g)
kurkku
¾
dl
tilliä hienonnettuna
¾
dl
ruohosipulia hienonnettuna
KASTIKE
1
(luomu)sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu. Sekoita ne öljyyn. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita.

  2. Laita perunat kiehumaan. Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  3. Kuutioi perunat kuumina ja kaada kastike niiden päälle. Kun perunat ovat jäähtyneet, lisää kurkku ja yrtit.

Kommentit (0)