klo 10:21 | 2.9.2016

Tarjoa herkkutattileivät antiikin Rooman tapaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
1 t + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo
Italialaiset tattileivät
Ainekset
4
keskikokoista (300-350 g) herkkutattia (tai isoja herkkusieniä)
1
plo
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
tl
korianterin siemeniä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
2
rkl
sokeria
Lisäksi
4
viipaletta
tuoretta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
rucolaa
4
rkl
(20 g) parmesaania
Työvaiheet
- Irrota tateista lakit ja viipaloi jalat.
- Kaada punaviini kattilaan. Lisää laakerinlehti ja mausteet. Keitä hiljalleen poreillen 20–30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
- Lisää nesteeseen tatinlakit ja viipaloidut jalat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä tatit liemessä.
- Ota tatit pois liemestä ja viipaloi lakit. Paahda leipäviipaleet. Ripottele leivälle öljyä, rucolaa ja tatit. Raasta päälle parmesaania.