Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 201 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask

Tällä Soppa365-tv:n ohjeella pärjäät parsakauden!

Vinkki: Jos haluat alkupalasta tuhdimman, tarjoa parsan ja hollandaisen kanssa bresaolaa, italialaista ilmakuivattua naudanlihaa.

 

Katso videolta kaksi tapaa, miten parsasta saa kätevästi kovan kannan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

 Uunissa paahdetut vihreät parsat

Ainekset

1
nippu
(450 g) vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Leikkaa parsoista pois kuiva, kovempi tyviosa. Laita parsat uunipelille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja sokeria ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia, niin että parsat paahtuvat ja nuput saavat kullanruskean värin.

 

 

 

Parsaa pannulla

Ainekset

1
nippu
(450 g) vihreää tai valkoista parsaa
1
punasipuli / 2 pientä salottisipulia
2
rkl
oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta timjamia
1-2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuori parsat  nupusta alaspäin ja poista kova tyviosa. Kuori ja kuutioi sipuli.
  2. Kuumenna öljy laakealla, isolla pannulla. Paista sipulikuutioita hetki ja lisää pannulla timjami. Lisää parsat ja paista noin 5 minuuttia molemmin puolin.
  3. Kaada pannulle vettä sen verran, että parsat melkein peittyvät.
  4. Nosta pannun päälle kansi, mutta jätä se vähän raolleen.  Annan parsojen kypsyä kiehuvassa vedessä, ohuet 3 ja paksummat 5 minuuttia. 

Pikahollandaise 

Ainekset

100
g
(8 rkl) voita
2
kananmunankeltuaista
1
rkl
sitruunan mehua
1/2-1
tl
suolaa
(1
rkl
vettä)
(ripaus cayennepippuria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Nosta sivuun hetkeksi.
  2. Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset. Laita keltuaiset ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja hieman jäähtynyt voi ohuena nauhana keltuaisten päälle. Nosta sauvasekoitinta hiljalleen ylöspäin kulhossa koko ajan sekoittaen, jotta kastike emulgoituu tasaisesti.
  3. Maista ja lisää suolaa maun mukaan (huomioi, että jos käytit suolaista voita, saattaa suolan lisääminen kastikkeeseen olla tarpeetonta). Sekoita joukkoon tilkka vettä tarvittaessa ja viimeistele kastike ripauksella cayennepippuria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Pikapasha valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Kokoa kaunis herkku laseihin tai lasipurkkeihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pasha

Ainekset

50
g
voita
250
g
maitorahkaa
1
dl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
appelsiinin raastettu kuori
1
dl
rusinoita
150
g
ranskankermaa
1
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori
2
appelsiinia tai veriappelsiinia
½
dl
mantelilastuja
noin ½
dl
valmista lemoncurd-tahnaa

Työvaiheet

  1. Aloita pashan valmistaminen sulattamalla voi.
  2. Sekoita rahka ja tomusokeri keskenään kulhossa. Lisää voisula voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää sitruunamehu, appelsiininkuori ja rusinat.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma, kerma, tomusokeri ja sitruunankuori vaahdoksi.
  5. Kuori ja pilko appelsiinit. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullanruskeaksi.
  6. Kokoa pasha laittamalla purkkien tai lasien pohjalle ensin appelsiininpaloja ja lusikallinen lemoncurdia eli sitruunatahnaa. Lisää päälle rahka-rusinatäytettä, sen jälkeen appelsiinipaloja. Laita purkkiin seuraavaksi ranskankerma-täytettä.
  7. Lisää purkin pinnalle vielä appelsiininpaloja sekä mantelilastuja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2161 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pääsiäisjäätelön tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta. Koska herkkuun laitetaan kondensoitua maitoa, jäätelöä ei tarvitse edes sekoittaa jäätymisen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
15 min + jäätyminen 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Pääsiäisjäätelö

Ainekset

1
prk (397g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
maitorahkaa
1 1/2
dl
passiohedelmän hedelmälihaa (5–6 hedelmää)
1
rkl
limettimehua
Koristeluun
passionhedelmiä
syötäviä kukkia (esim. ruukkuorvokki)

Työvaiheet

  1. Vatkaa kondensoitua maitoa ja kermaa sähkövatkaimella kulhossa muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa. Kääntele maitorahka, passiohedelmä ja limettimehu joukkoon.
  2. Kaada seos pakastuksenkestävään astiaan (vetoisuus n. 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä noin 5 tuntia. Koska jäätelössä on käytetty kondensoitua maitoa, sitä ei tarvitse sekoitella jäätymisen välillä.
  3. Ota jäätelö pakastimesta noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi passiohedelmällä ja syötävillä kukilla tai ripottele pinnalle kookoshiutaleita, murusteltua marenkia tai pääsiäiskarkkeja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 - 8
Valmistusaika
30 - 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-ananas-tomaatti-pizza

Ainekset

Pohja:
2
dl
vettä
11
g
kuivahiivaa
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
5
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
ketsuppia sopivasti pizzapohjan päälle
rasvaa paistamiseen
600
g
jauhelihaa
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
maustepippuria
0,5
tl
valkopippuria
0,5
tl
basilikaa
0,5
tl
jauhelihamaustetta
2
kpl
tomaatteja
1
pieni prk
ananasta renkaina (käytetään 3 rengasta)
n. 200
g
pizzajuustoa tai muuta

Työvaiheet

Lämmitä vettä mikrossa 40 s, lisää kuivahiiva, suola ja sokeri, sekoita ja lisää osa jauhoista ja öljy, alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikina hyvin.

Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa sen aikaa ja pidä pyyhe tai leivinpaperi kulhon päällä, kun paistat jauhelihan. Mausta jauheliha.

Kauli taikina alustan päällä sopivan ohueksi vehnäjauhoja apuna käyttäen, muuten tällä reseptillä se onnistuu hyvin, niin että kestää nostaa taittettuna, levitä se leivinpaperin päälle pelille. Voit tehdä myös kaksi pizzaa tai puolittaa resepti.

Levitä sopivasti ketsuppia pintaan, lisää maustettu paistettu jauheliha ja laita päälle 3 ananasrengasta pieneksi paloiksi laitettuna sopivin välein ja tomaatin siivun puolikkaat sopivin välein, liikaa ei saa sellaista laittaa päälle, mikä kosteuttaa pizzaa, viimeiseksi ripottele päälle juustoraaste, mutta ei liikaa jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Vinkki, jos sinulla ei ole juustoraastetta niin vedä juustosta siivuja ja revi niistä paloja pizzan päälle, mutta ei liian tiiviisti. Paista uunin alatasolla (2 kannatin alhaalta) 225 asteessa n. 15 min

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Murskatuista täytekekseistä, ranskankermasta, kermasta ja tuorejuustosta valmistuu todella herkullinen kakku varsin nopeasti. Vain hyytymisen odotteluun tarvitaan malttia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Oreokruunu

Ainekset

Pohja
50
g
voita
200
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Täyte
150
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
3
liivatelehteä
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
300
g
ranskankermaa
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
maitoa
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
10
oreokeksiä (tai muita vastaavia täytekeksejä)

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistaminen asettelemalla leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
  2. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen.
  3. Sulata voi ja lisää keksimurut voin sekaan. Sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte rikkomalla keksit reiluksi murskaksi käsin. Jätä odottamaan.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  6. Laita tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon ranskankerma.
  7. Jatka vatkaamista ja kaada samalla kuohukerma tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
  8. Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatteista vesi pois. Kulhossa olleen veden voit nyt kaataa pois, et tarvitse sitä enää. Lisää liivatteet maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Kun liivate on kokonaan sulanut, kaada maito vähitellen juustokakkumassan joukkoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
  9. Sekoita lopuksi keksimurut juustokakkumassan joukkoon.
  10. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja peitä kelmulla. Aseta jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.
  11. Ennen tarjoilua vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kakun päälle 10 palloa ja aseta jokaisen pallon päälle keksi.

Kommentit (0)