
Tällä Soppa365-tv:n ohjeella pärjäät parsakauden!
Vinkki: Jos haluat alkupalasta tuhdimman, tarjoa parsan ja hollandaisen kanssa bresaolaa, italialaista ilmakuivattua naudanlihaa.
Katso videolta kaksi tapaa, miten parsasta saa kätevästi kovan kannan pois.
Uunissa paahdetut vihreät parsat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Leikkaa parsoista pois kuiva, kovempi tyviosa. Laita parsat uunipelille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja sokeria ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia, niin että parsat paahtuvat ja nuput saavat kullanruskean värin.
Parsaa pannulla
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori parsat nupusta alaspäin ja poista kova tyviosa. Kuori ja kuutioi sipuli.
- Kuumenna öljy laakealla, isolla pannulla. Paista sipulikuutioita hetki ja lisää pannulla timjami. Lisää parsat ja paista noin 5 minuuttia molemmin puolin.
- Kaada pannulle vettä sen verran, että parsat melkein peittyvät.
- Nosta pannun päälle kansi, mutta jätä se vähän raolleen. Annan parsojen kypsyä kiehuvassa vedessä, ohuet 3 ja paksummat 5 minuuttia.
Pikahollandaise
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Nosta sivuun hetkeksi.
- Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset. Laita keltuaiset ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja hieman jäähtynyt voi ohuena nauhana keltuaisten päälle. Nosta sauvasekoitinta hiljalleen ylöspäin kulhossa koko ajan sekoittaen, jotta kastike emulgoituu tasaisesti.
- Maista ja lisää suolaa maun mukaan (huomioi, että jos käytit suolaista voita, saattaa suolan lisääminen kastikkeeseen olla tarpeetonta). Sekoita joukkoon tilkka vettä tarvittaessa ja viimeistele kastike ripauksella cayennepippuria.