
Raakaruoka on nyt in. Kypsentämätöntä ruokaa syödään enemmän kuin koskaan.
Punakaaligazpacho
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa muutama kaalinlehti hyvin hienoksi suikaleiksi. Siirrä suikaleet kulhoon ja lisää 1 tl etikkaa ja ripaus suolaa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Leikkaa loput kaalit niin, että palat mahtuvat mehulinkoon. Älä käytä kaalin kantaa. Mehusta kaali lingolla. (Jos haluat, voit siivilöidä mehun kankaan läpi.) Tarvitset mehua noin 4 dl.
- Lisää joukkoon majoneesi sekä loput etikasta ja suolasta. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta pippurilla.
- Tarjoa etikalla marinoidun punakaalin, retiisien ja ranskankerman kera.
Vinkki! Voit tehdä kylmän keiton myös punajuuresta, porkkanasta, selleristä, omenasta tai kurkusta. Tarjoa lisukkeena lihatartaria, graavilohta tai vaikka fetaa.