Sohvi Skopa-Rautvuori on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Nyt kannattaa suosia kotimaisia kasviksia ja juureksia, sillä ne ovat parhaimmillaan ja edullisia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kukkakaalikeitto

Ainekset

1-2
rkl
voita
1
kg
kukkakaalia
1
kesäsipuli varsineen tai 1 keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
kana- tai kasvislientä
250
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa voimakas tai poro
ripaus mustapippuria
pähkinöitä

Työvaiheet

Freesaa pilkotut kasvikset voissa. Lisää kasvisliemi ja keitä n. 15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat kypsyneet. Lisää sulatejuusto ja anna sulaa. Soseuta ja tarkista maku. Ripottele päälle paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä ja silputtua ruohosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Siika ja tavallinen kurkku ovat tämän annoksen tähtiä. Kurkkua valmistetaan kahdella tapaa, ja siika höyrytetään juuri ja juuri kypsäksi, jolloin filee pysyy napakasti koossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Höyrytettyä siikaa, kurkkua ja kevätsipulia

Ainekset

800
g
ruodotonta, suomustamatonta siikafileetä1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
5
kevätsipulia varsineen
MARINOIDUT KURKUT
½
kurkku
1
rkl
öljyä
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa
KURKKULIEMI
3
kevätsipulia varsineen
1
rkl + 75 g
voita
kurkkua
dl
valkoviiniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
4
dl
versoseosta

Työvaiheet

  1. Aloita marinoimalla kurkku. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Paista viipaleita öljyssä pannulla noin minuutti molemmin puolin. Kaada viipaleet pieneen kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu. Lisää hunaja ja suola, sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä ruoan valmistumisen ajan.

  2. Täytä höyrykattilan kattilaosa vedellä niin, ettei sen pinta osu höyrytysosaan. Kuumenna kiehuvaksi. Poista siikafileistä nahka ja mausta fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Leikkaa kevätsipulit pitkittäin puoliksi ja lado ne kattilan höyrytysosan pohjalle. Laita siikafileet sipuleiden päälle ja nosta höyrytysosa kattilan päälle. Anna kalan kypsyä 8–10 minuuttia, tai kunnes fileet ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Hienonna kevätsipulit ja paista kattilassa ruokalusikallisessa voita parin minuutin ajan. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä valkoviinin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Soseuta ja lisää samalla 75 g voita nokareina joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nostele kevätsipulit ja siikafileet lautasille ja lado marinoituja kurkkuviipaleita fileiden päälle. Kaada kuumaa kurkkulientä annoksille. Viimeistele annokset versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos sushiriisiä on jäänyt yli, siitä on kannattaa tehdä paistetun riisin ja omeletin yhdistelmä, eli riisilettu. Tämä nopea lounas saa makua norista, sienistä ja kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisilettu

Ainekset

400
g
keitettyä sushiriisiä (keittämättömänä 1 1⁄4 dl)
100
g
siitakesieniä
100
g:n pala
suippokaalia
3–4
kevätsipulia
2–3
merilevälevyä (nori)
1
kananmuna (M-koko)
1
keltuainen
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Ota keitetty riisi huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi sienet, kaali ja kevätsipuli. Leikkaa merilevälevyt saksilla suikaleiksi.

  3. Vatkaa kulhossa muna ja keltuainen keskenään. Lisää soija, mirin ja seesaminsiemenet.

  4. Lisää munaseokseen riisi, suikaloidut kasvikset ja merilevä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  5. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Kumoa puolet taikinasta pannulle ja tasoita lastalla paksuksi letuksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lisää seesamiöljyä, kun käännät letun. Paista loput taikinasta samoin. Tarjoa lisäksi garia eli sushi-inkivääriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)