
Kirpeät retiisit ja mehukkaat idut täydentävät lempeän keiton makua ja antavat rapeutta.
Miso-munakoisokeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori munakoisot ja leikkaa ne noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Paista munakoisoja öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Keitä munat koviksi, 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi retiisit. Huuhdo idut.
- Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset veteen. Lisää munakoisot ja kiehauta. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla. Tarkista maku. Misotahna on suolaista, mutta halutessasi lisää ripaus suolaa.
- Tarjoa keitto kananmunien, viipaloitujen retiisien ja itujen kanssa.
Vinkki Miso on tehty fermentoiduista soijapavuista. Marketeissa myytävät misokeittoainekset on pakattu valmiisiin annospusseihin yhdessä merilevän ja muiden makuainesten kanssa. Keiton väri vaihtelee misokeittoainesten sisällön mukaan.