
Maiston tätä keittoa joskus Amsterdamissa intialaisessa ravintolassa ja tykästyin niin paljon, että resepti oli saatava. Yksi yhteen reseptiä ei internetin syövereistä löytynyt, joten kaikkia löytämiäni yhdistellen kyhäsin yhdenlaisen version. Ruoan alkuperäisestä nimestäkään en tiedä varmuudella aitoa oikeaa kirjoitusasua - ohjetta etsiskellessä törmäsin ainakin viiteen eri versioon. Pehmeäntulinen keitto sopii mitä parhaiten viileitä iltoja lämmittämään tai alkuruuaksi, ja sen kanssa sopii erinomaisesti itsetehty naan-leipä (resepti täällä: http://www.soppa365.fi/resepti/84609/naan-leipa-ja-valkosipulivoi/).
Ihan yhtä maukkaan vegeversion keitosta saa jättämällä broiskun pois tai korvaamalla sen esim. soijasuikaleilla tms.
Jos leivot samalla kertaa myös naan-leivät, kuluu aikaa yhteensä noin. 2 h 30 min. Silloin, koko ateriaa ajatellen, tässä suositus työjärjestyksestä: Nosta broilerinliha lämpenemään. Ota tarvittavat aineet esille. Valmistele keittotarpeet. Pyöräytä naan-taikina nousemaan. Valmista keitto ja jätä miedolle lämmölle hautumaan. Leivo ja paista leivät.
Intialainen kanakeitto Mulligatawany à la Mia
Ainekset
Työvaiheet
Suikaloi kuoritut porkkanat, perunat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja, jos haluat, halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja raasta n. 2 cm pala inkivääriä. Murskaa laakerinlehti (morttelissa tai pussissa esim. lihanuijalla tms.) hienoksi.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa (teflon)kattilassa. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Lisää murskattu laakerinlehti, inkivääri ja hienonnettu chili sekä muut mausteet, kiehauta muutama sekunti. Lisää paloitellut vihannekset. Kääntele tovi. Lisää vesi ja anna hautua 10 minuuttia.
Kypsennä broilerinliha paistinpannussa ja lisää keittoon. Lisää kookosmaito ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta hunajalla, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Osan ruokajogurtista voi lisätä suoraan keittoon ja osan voi laittaa keiton kanssa erikseen tarjolle.