Hienostunut fenkolikeitto saa kuohkeutta kermavaahdosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 t
Helppo
Fenkolikeitto
Ainesosat
4
salottisipulia
1-2
valkosipulinkynttä
voita tai öljyä kuullottamiseen
1
kg
fenkolia
1
l
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
ripaus
mustapippuria
1
prk
ranskankermaa (n. 200 g)
1-2
rkl
anisviinaa (esim. Pernod)
2
dl
kuohukermaa
Vaiheet
- Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilassa 5 minuuttia.
- Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kattilaan ja jatka kuullottamista 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan. Keitä keittoa puolisen tuntia.
- Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää ripaus pippuria sekä ranskankerma ja anisviina.
- Vaahdota kerma ja kääntele vaahto lopuksi varovaisesti keiton sekaan antamaan kuohkeutta.