klo 12:24 | 14.2.2013

Porkkana-palsternakkakeitto saa rapsakkuutta siemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Soseutettu porkkana-palsternakkakeitto
Ainekset
4
porkkanaa
1
palsternakka
2
perunaa
100
g
selleriä
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
1
l
kasvislientä
2
dl
(ruoka)kermaa
pinnalle siemensekoitusta tai pestoa
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanat ja palsternakat lohkoiksi. Laita lohkot uunipannulle, kaada paloille ruokalusikallinen öljyä ja sekoita.
- Paahda juureksia uunissa 35–40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Kuori sillä aikaa perunat ja selleri. Leikkaa ne ja sipuli noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuumenna kattilassa loput öljystä ja kuullota sipulia ja selleriä siinä 3 minuuttia. Lisää perunat ja puolet liemestä. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää uunissa olleet kasvikset ja soseuta keitto sauvasekoittajalla. Lisää loput kasvisliemestä kerman kanssa keittoon. Kuumenna keitto.