Orzotto on kermainen pastalisäke (tai mikseipä pääruokakin muutaman aineksen lisäyksellä), joka valmistuu risoton tavoin paistinpannulla hämmennellen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo
Orzotto
Ainesosat
Orzotto
1
sipuli
1
l
kanalientä
2-3
dl
orzo-pastaa (pieni jyvänmuotoinen pastalaatu)
1
dl
ruokakermaa
parmesaania, persiljaa, suolaa ja pippuria
loraus
viinietikkaa (tai valkoviiniä)
Vaiheet
Orzotto
- Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää pasta ja kuullota myös sitä hetki, jotta se muuttuu kiiltäväksi.
- Kiehauta erillisessä kattilassa kanaliemi ja lisää siihen loraus viinietikkaa. Viinietikan sijasta voi toki käyttää myös valkoviiniä ja vähentää kanaliemen osuutta parilla desillä.
- Lisää kanalientä pastapannulle kauhallinen kerrallaan ja hämmennä kunnes neste on haihtunut miltei kokonaan. Jatka näin kauhallinen kerrallaan, kuin valmistaisit tavallista risottoa.
- Kun orzotto on miltei valmista, lorauta sekaan kerma ja mausta suolalla, pippurilla, persiljalla ja parmesaanilla. Jätä orzotto melko valuvaksi.
- Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi kanalle ja kasviksille.