Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Kasvis
Lisukkeet
15:14 | 15.5.2014

Hummus, AITO ohje Tel Avivista

Lisää omaan keittokirjaan
Tintti Alanko on lisännyt 27 reseptiä

Tel Avivissa ei pääse hummusta karkuun mitenkään. Tässä on aito ohje lähi-idän yleisimpään mezeen.

Hummuksen reseptien sisällöstä voidaan käydä vaikka sotaa, mutta valitettavan usein näkee tähän kuohkean kikcherne ja tahinin sekoituksesta valmistettua tahnaa väärällä koostumuksella ja väärillä raaka-aineilla toteutettuina. Jos käy syömässä libanonilaisessa tai israelilaisessa ravintolassa,  maistuu hummus aina tältä. Pahin virhe on valmistaa hummus liian kokkareiseksi ja paksuksi, monissa ohjeissa on liian vähän tahinia, hintsusti sitruunaa tai oliiviöljy sekoitetaan seokseen mukaan. Hummus kuuluu olla koostumukseltaan kuin pehmytjäätelöä -hieman rakeista kylläkin- se levitetään kuvan tavoin kuopalle ja oliiviöljy roiskitaan päälle vain koristeeksi. Pinnalle ripotellaan hieman paprikajauhetta ja sielälehtistä persiljaa. Kickherneet voi ostaa myös kuivattuina ja liottaa niitä yön yli. Tällöin käytä liotusvettä nesteenä, kun teet hummusta. Olen saanut tämän ohjeen valokuvaajaystävältäni Ofer Amirilta. Olen ottanut valokuvan täydellisestä hummuksesta Jaffan kaupungissa 2013.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
15 min.
Helppo

Hummus, AITO ohje Tel Avivista

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

0,6
L
Valmiiksi keitettyjä kickherneitä ja osa purkin nesteestä
150-200
g
Valmista tahinia (esim. macedonian)
2
valkosipulin kynttä
2
tl
Suolaa, tai maun mukaan
1
sitruunan mehu
Koristeluun oliiviöljyä, paprikajauhetta ja lehtipersiljaa

Vaiheet

Pilko valkosipulit vähän pienemmiksi ja kumoa kaikki yllä olevat ainekset tehosekoittimeen (paitsi öljy ja koristeet).Laita kone käyntiin ja lisää kickhernepurkin- tai liotusnestettä niin, että kone pyörii hyvin ja hummus tahnasta tulee tasainen. Sattumia saa olla mukana. Tahnan pitää olla lähes yhtä löysää kuin pehmytjäätelö. Levitä hummus laakealle lautaselle lusikalla pyörivin liikkein. Valuta oliiviöljyä pinnalle mausteeksi ja ripota hieman paprikajauhe raitoja. Viimeistele lehtipersiljalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Meze
Lähi-itä
Kemut

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Teriyaki-kanasalaatti

Hansin maa-artisokkakeitto

Perinteinen hernekeitto

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini