
Israelilaisen keittiön raaka-aineet tulevat läheltä, sillä pieni lähi-idän maa kasvattaa paljon vihanneksia. Meze-alkupaloina voi tilata tätä tajunnanräjäyttävän hyvää munakoisoa lähes joka paikasta. Tel Avivin raikkaita ravintoloita voi muistella tämän alkuruuan äärellä.
Tätä pehmeää meze-alkupalaa tarjoillaan israelissa kylmänä. Se tuodaan pöytään lähi-idän tyyliin kaikille yhteiseksi tarjoiltuna, josta jokainen lusikoi herkkua omille lautasilleen. Tämä kasvisherkku sopii myös mainiosti lihan tai kalan kaveriksi.
Uunimunakoiso israelilaisittain
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pistele haarukalla munakoisoihin reikiä ja paista uunissa n. 50 min. - 1 tunti, kunnes sisus on täysin pehmeää.
Avaa munakoisot veitsellä kuin kirjat.
Ripottele pinnoille valkosipulisilppua, suolaa ja pippuria.
Valuta joka paikkaan sitruunanmehua ja lusikoi hunajaraitoja sinne tänne.
Laita pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaat. Voit myös laittaa pinnalle tuore/salaattijuustoa.
Roiski upeat tahini (seesaminsiementahna) -raidat koko komeuden päälle.
Koristele sileälehtisellä persiljalla.
Hyviä munakoiso-ohjeita ei voi olla liikaa! Tosi hyvän kuuloinen resepti, aion testata :)
Lähi-itä, kreikka ja turkki, näissä maisaa munakoiso on yhtä normi kuin suomi-porkkana. Sääli että kaikki eivät tajua tämän vihanneksen hienoutta!