Herkullinen salaatti syntyy käden käänteessä rapeaksi paahdetusta lehtikaalista, hurmaavaksi pehmenneestä vuohenjuustosta, sekä näppärästä esikeitetystä punajuuresta. Suolatut cashewpähkinät ja balsamicokastike viimeistelevät ihanuuden!

Paahdetun lehtikaalin ohjeella voit tehdä lehtikaalisipsejä, kun teet lehdistä sopivan kokoisia suupaloja tai dippailtavia.

Jos haluat tarjoilla vuohenjuuston mieluummin paistettuina kiekkoina, noudata seuraavaa ohjetta: kuumenna pannu hyvin. Laita nokare voita pannulle, ja pidä vuohenjuustotanko visusti kylmässä, kunnes voi "vaahtoaa" hieman. Leikkaa juusto kiekoiksi, ja paista kullanruskeaksi molemmin puolin!

Esikeitetty punajuuri tekee ohjeesta tosi helpon ja nopean. Tämä vakuumipakattu "oikopolku" vaatii vain pikaisen paahtamisen!

Ohjeesta syö lounaaksi kaksi. Neljälle hengelle alkupaloiksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurta ja vuohenjuustoa rapealla lehtikaalipedillä

Ainekset

Paahdettu lehtikaali
200
g
lehtikaalia
rypsiöljyä
suolaa
Punajuuret ja vuohenjuusto
500
g
esikeitettyä punajuurta (1 pkt)
rypsiöljyä
2
tl
rakuunaa
suolaa ja pippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
1
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
tummaa balsamicokastiketta

Työvaiheet

Valmista ensin salaatin pohjana toimiva lehtikaali. Se rapsakoituu entisestään päästyään uunista lautaselle odottelemaan muita aineksia!

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pese ja kuivaa huolellisesti lehtikaali. Poista suurimmat, puisevat lehtiruodit, ja revi lehdet mieleisen kokoisiksi paloiksi. Asettele leivinpaperille uunipellille, ja pirskottele päälle öljyä. Pyörittele lehtikaalisiivuja, jotta öljy peittää ne kevyesti kauttaaltaan. Ripottele suola, ja paista uunissa n.15-20 min. Anna lehtikaalien vetäytyä uunipellillä hetken, ja asettele tarjoilulautaselle.

Valmistele punajuuret uunivuokaan lehtikaalin kypsyessä. Paloittele punajuuri, laita uunivuokaan, ripottele öljy ja mausteet ja pyöräyttele palasia jotta mausteet ja öljy levittyvät tasaisesti. Kuumenna ja paahda punajuuret pikaisesti uunin ylätasolla. Viipaloi vuohenjuusto. Voit laittaa viipaleet viimeisiksi minuuteiksi punajuurien päälle uunivuokaan pehmenemään. Jos haluat, että vuohenjuusto ei värjäydy, pehmennä se erikseen uunipellillä.

Asettele punajuuret lehtikaalipedille. Lisää pehmentynyt vuohenjuusto salaattiin. Ripottele kevyesti murskattuja cashewpähkinöitä ja viimeistele balsamicokastikkeella. Hurmaa, ja hurmaannu!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)