Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Keitot
Gluteeniton
7:22 | 2.3.2018

Palsternakka-valkopapusosekeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sametinpehmeä sosekeitto syntyy palsternakasta, juuriselleristä ja valkoisista pavuista. Parasta sopassa ovat kuitenkin suussa ihanasti raksuvat suolaisenmakeat pekonipopparit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30
Helppo

Palsternakka-valkopapusosekeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
1
(200 g)
palsternakka
pala
(200 g)
juuriselleriä
1
tlk (285 g)
isoja, valkoisia papuja
2
rkl
öljyä
1 1/2
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Karamellisoidut pekonipopparit
1
pkt (170 g)
pekonia
3
rkl
öljyä
1/2
dl
popcorn-jyviä
3
rkl
voita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Valmista ensin pekonipopcornit. Leikkaa pekoni viipaleiksi. Laita paksupohjainen kattila liedelle ja pekonisiivut kattilaan. Lämmitä pikkuhiljaa niin, että pekonin rasva irtoaa ja pekoni ruskistuu. Nosta rapeat pekonit valumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle. Jätä pekonirasva kattilaan.
  2. Lisää kattilaan öljyä ja muutama popcorninjyvä. Peitä kannella ja anna lämmetä. Kun jyvät poksahtavat, kaada loput popparit kattilaan ja peitä kannella. Ravista kattilaa muutaman kerran. Kun jyvät alkavat poksahdella auki, ravista muutaman kerran lisää. Nosta kattila liedeltä, kun poksuminen hiljenee.
  3. Sulata voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi. Murenna joukkoon pekonisiivut.
  4. Kumoa puolet popcorneista isoon kulhoon. Sekoita joukkoon osa siirappiseoksesta. Yhdistä loput popcornit ja siirappiseos muutamassa erässä, jotta mausteet sekoittuvat poppareihin paremmin. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan.
  5. Valmista keitto. Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja selleri. Valuta pavut.
  6. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia, palsternakkaa ja selleriä 5 minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja kasvisliemi. Keitä 15 minuuttia.
  7. Soseuta keitto. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Soseuta vielä kerran. Jaa kulhoihin ja ripottele päälle pekonipopcornia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Palsternakka
valkopapusosekeitto
Arjen nopeat
30 minuuttia
liha

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Riisipuuropannukakku

Hansin maa-artisokkakeitto

Risoton perusohje

Butter chicken

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini