Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Suosikkikeitto päivitetään tähän päivään käyttämällä savoijinkaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

After ski -kaalikeitto

Ainekset

500
g
savoijinkaalia
1
punasipuli
2
porkkanaa
1
pkt
(170 g) pekonia
1
tl
kuivattua salviaa
1 1/2
l
kanalientä
1
pss
(300 g) vihreitä papuja (pakaste)
1
tl
suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää (kuivahtanutta)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
50
g
parmesaanijuustoa
(10 salvianlehteä)

Työvaiheet

  1. Suikaloi savoijinkaali ja kuorittu sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat.
  2. Silppua pekoni ja laita kattilaan. Paista keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuivattu salvia. Kuullota 5 minuuttia. Kaada kanaliemi kattilaan ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Revi maalaisleipäviipaleet kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn kanssa leipäpalojen joukkoon. Paahda leipäpaloja uunissa 5 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Lisää pavut keittoon, nosta lieden lämpöä ja anna keiton kiehahtaa niin että pavut juuri ja juuri kypsyvät mutta säilyttävät kuitenkin napakkuutensa. Maista ja mausta suolalla.
  6. Jaa keitto lautasille, ripottele leipäpalat ja parmesaanijuusto keiton pinnalle. Viimeistele halutessasi tuoreella salvialla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas tuoretomaattikeitto ja kalakeitto samalla lautasella! Tomaattikeiton höysteenä on tällä kertaa valkosipulista leipämurua ja rapeaksi paistettua kirjolohta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
ruukku
tilliä
2
viipaletta
maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
200
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Hienonna sipuli. Paista tomaatteja ja sipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista vielä minuutti. Lisää vesi, peitä kattila kannella ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Valmistele sillä aikaa lisukkeet.

  2. Hienonna tilli. Rouhi leipä veitsellä pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Raasta sitruunankuori.

  3. Paista leipämurua ja valkosipulia öljyssä pannussa muutama minuutti. Lusikoi seos pois pannusta ja paista lohikuutiot samassa pannussa kypsiksi, pari minuuttia. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja 2 rkl:lla tilliä.

  4. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla tillillä.

  5. Jaa keitto lautasille ja lusikoi lohta ja leipämurua pinnalle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min + 2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ramen-keitto

Ainekset

Pikkelöidyt vihannekset
½
(100 g)
kurkku
½
(200 g)
kyssäkaali
2
dl
riisiviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
soijakastiketta
½–1
tl
wasabitahnaa
Miso-munakoisot
1
(n. 400 g)
munakoiso
½
dl
vaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
lämmintä vettä
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
rkl
inkivääriä
1
pkt (200 g)
siitakesieniä
1
l
vettä
2
dl
teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
ps (200 g)
udon-nuudeleita (esim. Clearspring)
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

  3. Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.

  4. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.

Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

Kommentit (0)

micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kaura-banaaniletut
Kaura-banaaniletut

Nopea ja maukas aamiaislettu makeaan ja suolaiseen aamupalaan. Sopii hyvin IBS aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-banaani aamiaisletut

Ainekset

5
Kpl
Kanamunaa
3
Kpl
Banaania
2,5
Dl
Kaurahiutaleita
Paistaminen
Voita

Työvaiheet

- Lisää kanamunat kulhoon
- Kuori ja muusaa banaanit
- Sekoita banaanit, kaurahiutaleet ja kanamunat keskenään.
- Paista paistinpannulla pieniä lettuja voissa pari minuuttia per puoli (tai kunnes kypsiä).

Nauti.

Itse teen lisukkeeksi makeaan: sekoitan proteiinijauhetta laktoosittomaan maitorahkaan ja laitan sitä nokareen päälle lettuihin. Halun mukaan hilloa.

Suolaisena käytän letun päälle pari viipaletta tuorekurkkua, salaattia ja kalkkunaviipalesiivu.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Ihanan sakea ja tuhti makkarakeitto saa ruokaisuutensa linsseistä. Mausta keitto ranskalaiseen tapaan yrttikimpulla, jonka voit napata keitosta pois ennen tarjoamista 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-makkarakeitto

Ainekset

3
isoa tomaattia
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
pkt (240 g)
raakamakkaraa
3
dl
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
l
vettä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
laakerinlehteä
½
ruukku
persiljaa
4
tuuheaa oksaa timjamia
4
tuuheaa oksaa meiramia/oreganoa
2
oksaa
rosmariinia

Työvaiheet

  1. Kuorit tomaatit terävällä kuorimaveitsellä. Pilko tomaatit. Viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Leikkaa makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit siivilässä.

  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita hetki kuumassa öljyssä. Lisää kattilaan makkarapalat ja ruskista. Lisää tomaatit ja paista vielä niin, että tomaattipalat alkavat pehmentyä.

  3. Kaada vesi kattilaan ja lisää linssit. Kuumenna kiehuvaksi.

  4. Sido yrtit elintarvikekäyttöön sopivalla narulla nipuksi ja laita yrttinippu kattilaan sopan keittämisen ajaksi.

  5. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 25–30 minuuttia niin, että linssit kypsyvät pehmeiksi. Mausta keitto lusikallisella etikkaa ja lisää sokeria, suolaa ja pippuria.

Kommentit (1)

Vierailija

Maukas keitto!  Osan yrteistä käytin kuivattuna mitä kaapissa oli ennestään, unohdin laakerinlehdet, mutta lisäsin Urtekramin italialaista maustesekoitusta. Makkaran osalta suosittelisin tuplaamaan määrän,  muuten olisi tullut harmittavan vähän suhteessa kaikkeen muuhun.  Olen ehkä tottunut perinteisempään makkarakeittoon, olisin saattanut myös lisätä jotain kiinteää, esim. perunaa mukaan.  Mutta siitä huolimatta söin koko kattilallisen.