
Punaiset lihapullat tuoksuvat kanelilta.
Itämaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita lihapullien kastike tekeytymään (ks. ohje alhaalla).
- Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne veitsellä tai soseuta sauvasekoittimella.
- Laita jauheliha kulhoon ja lisää mausteet ja sipulimurska. Vaivaa taikina huolellisesti. Muotoile taikinasta pieniä pullia ja paista ne paistinpannussa öljyssä ruskeiksi ja kypsiksi, noin 5–10 min.
- Nosta pullat hetkeksi talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy pois.
- Laita lihapullat kuumaan tomaattikastikkeeseen. Anna maustua kannen alla, kunnes kastike jäähtyy. Tarjoa haaleana tai kylmänä alkupalana.
Kaneli-tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kaada paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 min. Valmista tällä välin lihapullat.