Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
Liha
Lisukkeet
Juhli ja nauti
12:52 | 6.11.2013

Mausteiset joulupasteijat

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 kpl
1 tunti + taikinan lepääminen
Keskivaikea

Mausteiset joulupasteijat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
soseutettua kypsää palsternakkaa
150
g
pehmeää margariinia
1
prk
maitorahkaa (250g)
4
dl
täysjyvävehnäjauhoja
3/4
tl
suolaa
2
tl
kurkumaa
Täyte
1
rkl
rypsiöljyä
400
g
vähärasvaista jauhelihaa
2
tl
valkosipulitahnaa (Spice Up)
2
tl
jeeraaa eli juustokuminaa
1
tl
kanelia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
tulista sinappia
1
rkl
Worchestershire-kastiketta
1,5
rkl
vasikkafondia
3/4
dl
rusinoita
3/4
dl
viiden hedelmän nektaria (Valio)
1/2
dl
vettä
200
g
pakasteherneitä
1
rkl
hienonnettua minttua
Voiteluun
kananmunaa

Vaiheet

  1. Valmista taikina: Kuori ja kuutioi palsternakka. Keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka, palsternakkasose ja jauhot (ja suolaisia pasteijoita valmistaessasi myös suola ja kurkuma). Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti.
  2. Valmista sillä aikaa täyte: kuumenna öljy kasarissa. Ruskista liha öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulitahna. Lisää mausteet, rusinat, nektari ja vesi. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää herneet ja anna hautua vielä. Hienonna minttu joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi. Paina levystä (isolla) lasilla taikinaympyröitä. Lusikoi täytettä ympyrän puoliskolle ja taita puolikuuksi. Paina reuna kiinni haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10–15 minuuttia.

Vinkki! Voit valmistaa samasta taikinasta tähtitorttuja. Älä silloin mausta taikinaa. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi, josta saat veitsellä tai taikinapyörällä neliöitä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
joulu
jauheliha
pasteija
Joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Klassinen osso buco

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini