Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Possu ja nuudelisalaatti vietnamilaisittain
Ainesosat
400
g
porsaan sisäfileetä
2
rkl
hoi sin -kastiketta
125
g
lasi- tai riisinuudeleita
300
g
keräkaalia
1/2
tuoretta kurkkua
1
porkkana
nippu kevätsipulia tai pieni purjo
1/2
ras
tuoretta basilikaa tai minttua
Kastike
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kalakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta
pari tippaa tabascoa tai vastaavaa chilikastiketta
1
rkl
öljyä
Vaiheet
- Leikkaa filee neljään osaan ja laita palat kulhoon. Lusikoi päälle hoi sin-kastike ja kääntele paloja kastikkeessa. Anna maustua salaatin valmistamisen ajan huoneenlämmössä (tai jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään).
- Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja valuta. Raasta kaali, kurkku sekä kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit ja basilika.
- Laita nuudelit ja kasvikset kulhoon. Ripottele päälle suurin osa basilikasta. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatille. Nostele salaattiainekset sekaisin ja anna maustua viileässä lihan kypsentämisen ajan.
- Paahda lihapalat paistinpannulla ilman rasvaa kauttaaltaan ruskeiksi. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa salaatin kanssa. Ripottele pinnalle loput basilikasta.