Fetahummus on erityisen hyvää vaalean leivän ja kurkkuviipaleiden kera.
Tämä fetahummuksen reseptin kehitteli olutasiantuntija Anikó Lehtinen.
"Kun Meksikossa asuva ystäväni Tero tuli kylään, halusin tarjota hänelle jotakin erilaista ja kokkasin kaikenlaisia tahnoja. Hummus on mielestäni liian mietoa, joten lisäsin siihen fetajuustoa. Kikherneen vieno makeus ja fetajuuston suolaisuus toimivat hyvin yhdessä", Lehtinen kertoo.
Fetahummus maistuu toki sellaisenaankin, mutta Lehtisellä on sille hyväksi havaittu tarjoiluehdotus.
"Tarjosin fetahummusta patongin kurkkuviipaleiden ja salaatinlehtien kanssa alkupalana. Tero diggasi ihan törkeästi!"
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
15 min + 2 t
Helppo
Fetahummus
Ainesosat
1
pieni valkosipulinkynsi
5
dl
kypsiä kikherneitä
1/2
dl
oliiviöljyä
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
2
tl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
rkl
seesaminsiemeniä
10
salaatinlehteä
150
g
fetajuustoa
roseepippuria
Vaiheet
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Mittaa aineet kulhoon ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä hummus maustumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.
- Paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Jaa hummus salaatinlehdille. Murustele päälle fetaa ja ripottele seesaminsiemeniä. Voit halutessasi koristella annokset roseepippurilla.