
Kotikokin taival kohti täydellisesti paistettua vuohenjuustoa on usein täynnä harmillisia epäonnistumisia. Eräänä päivänä pienen kahvilan naapuripöydässä pähkäiltiin, kuinka ravintoloissa vuohenjuusto on aina ihana, rapeapintainen kiekko, ja kotona lautaselle päätyy epämääräinen läjä! Kun pöydässä jo mietittiin juuston paneroimista, oli minun pahoiteltava 'salakuunteluani', ja paljastettava yksinkertainen salaisuus...
Täydellisesti paistettu vuohenjuusto syntyy kaavalla: vaahtoava voi, jääkaappikylmä juusto.
Täydellisesti paistettu vuohenjuusto
Ainekset
Työvaiheet
Laita hellan levy melkein täysille (5 tai 10).
Laita voi paistinpannuun, ja pidä vuohenjuustotanko visusti jääkaapissa. Kun voi alkaa vaahdota, ota vuohenjuusto jääkaapista, ja leikkaa n. 1-1,5cm levyisiksi kiekoiksi.
Laita vuohenjuustokiekot pannulle, ja paista n. 1,5 - 2 minuuttia/puoli. Älä heiluttele pannua, vaan anna juustokiekkojen paistua kaikessa rauhassa. Käännä kiekko, kun sen alareunassa alkaa näkyä kevyttä karamellisoitumista.
Lisää kiekot lempisalaattiisi, ja nauti täydellisesti paistetusta vuohenjuustosta!
(Kuvan salaatin ohje: Punajuurta ja vuohenjuustoa rapealla lehtikaalipedillä)