Marju Savolainen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bruchetta (Maku-lehti)

Ainekset

8
kpl
maalaisleipä tai patonki viipaletta
Täyte
4
kpl
tomaattia
1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna toinen valkosipulinkynsistä.

Paista tomaattikuutioita ja sipulisilppua kevyesti öljyssä paistinpannulla. Mausta seos basilikalla, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda paahtimessa. Hiero pintaan valkosipulia ja pirskottele päälle öljyä.

Lusikoi tomaattitäyte leipäviipaleille. Tarjoa bruschettat viivyttelemättä alkupalana.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva: http://www.maku.fi/reseptit/bruschetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Niclas Kavander ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Porvoolaisen Salt-ravintolan kaali-caesarsalaatti saa katselemaan varhaiskaalin keriä uudella silmällä. Salaatin valmistus on helppoa, mutta se saa maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pikkuruokana
Valmistusaika
30 min + maustuminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Saltin kaali-caesar

Ainekset

1
(400–600 g)
varhaiskaali
Timjamivinegretti
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
dl
öljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
2
säilykesardiinia
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
dl
majoneesia
Lisäksi
½
dl
parmesaaniraastetta
1
kuivahtanut maalaisleivän viipale

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali kuudeksi lohkoksi. Grillaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kaali saa kullanruskean värin ja hiukan mustia pisteitä. Käytä grillaamisessa parilatasoa.

  2. Jäähdytä kaali ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna timjami ja sekoita se kulhossa muiden vinegrettiaineiden kanssa yhteen. Lisää kaalisuikaleet ja anna maustua jääkaapissa 12 tuntia.

  3. Hienonna sardiinit, raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi, purista mehu ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.

  4. Annostele kaali lautasille, lusikoi kastiketta päälle ja viimeistele parmesaaniraasteella. Murenna kuivaa leipää koristeeksi.

Kommentit (4)

MonaCarita

Hei,
Tarkoitatteko sardellejä? Niitä käytetään Caesarsalaatissa, ei sardiinejä!

Ihanko Totta

Just samaa kysyn: onko tämä sardiinien käyttö jokin Saltin erikousuus?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista! Salt-ravintolassa kaali-caesar tehdään näin, eli reseptissä on siis tarkoituksella sardiineja.

Vierailija

Tuleeko tähän öljysardiineja vai tomaatti sellaisia?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Ainekset

Keitto
2
kurkkua
2
vihreää kiiviä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1
dl
pakasteherneitä
4
dl
kylmää kasvislientä tai vettä
1
rkl
smetanaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
smetanaa
auringonkukan- tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.

  2. Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.

  4. Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Uskomattoman herkullista! Kun ravut ovat kadonneet lautaselta, on aika pyyhkäistä makoisa valkosipuliöljy leivällä suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Málagan gambas

Ainekset

400
g
kuorettomia jättikatkarapuja (pakaste, ASC tai MSC)
½
tl
suolaa
6–7
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
vaaleaa leipää

Työvaiheet

  1. Sulata ja kuivaa katkaravut. Mausta suolalla.

  2. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili. Hienonna persilja.

  3. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannussa voi-öljyseoksessa noin 3 minuuttia.

  4. Lisää ravut pannuun ja paista molemmin puolin noin 1 minuutin ajan. Kypsä jättikatkarapu on väriltään hennon pinkki.

  5. Tarjoa ravut tulikuumina vaalean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (3)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla lämmöllä, lisää loppuvaiheessa sokeria tai hunajaa, sekä yrttejä jos haluat.

Näin kaalista ei tule hiiltynyttä, mutta kuitenkin erittäin maukasta.

Helena

Rakastan varhaiskaalta! Se toimii koko kevään salaattina erilaisin kastikkein ja wokkiruuan osana. Grillattu kaali tulee varmasti osaksi meidän kesämenuta samoin kuin myös muut kaalet, kesä- ja parsakaali. Käytän paljon Sopan reseptejä, ne ovat toimivia ja vailla turhaa piperrystä.

Vierailija

"Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla..."

Tämä ohje toimii varmaankin oikein hyvin jos tehdään kaalilaatikkoa, mutta Sopan reseptissä ei ole paistinpannua, vaan kaali grillataan. Kumma juttu että aina joidenkin täytyy yrittää päteä ja alkaa kirjoitella tänne omia reseptejään. Tehkää oma keittokirja.