Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Gyoza eli japanilaiset nyytit saavat potkua chilistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 annosta
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyoza

Ainekset

1
l
hienonnettua kiinankaalin lehtiosaa
1/2
tl
suolaa
300
g
porsaan jauhelihaa
1/2
tl
tuoretta inkivääriraastetta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
purjosipulin vihreää osaa
2
tl
miso-tahnaa (Aka miso)
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
tuoretta punaista chiliä silputtuna
3/4
tl
sokeria
40
gyoza -kuoria
Valmistukseen
1
rkl
seesamiöljyä
5
dl
kanalientä
Dippikastike
6
rkl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa (esimerkiksi Mizkan Kome-Su)
muutama
pisara
chiliöljyä

Työvaiheet

  1. Silppua kiinankaali kulhoon, ripottele pinnalle suolaa ja sekoita. Jätä sivuun 10 minuutiksi hikoilemaan. Purista kiinankaalisilpusta pois ylimääräinen neste ja pane takaisin kulhoon.
  2. Lisää sianliha, inkivääriraaste, valkosipuli- ja purjosilput, miso, seesamiöljy, murskattu chili ja sokeri. Sekoita ja kaavi seos palloksi käteesi ja heitä voimalla takaisin kulhoon useamman kerran. Tämä auttaa seosta pysymään koossa.
  3. Ota yksi taikinakuori kerrallaan kämmenelle ja lisää keskelle teelusikallinen täytettä. Sivele taikinakuoren toisen puoliskon sisäreunan pinta vedellä ja taita toinen puolisko täytteen yli, reunoista yhteen. Pitele kuorta keskikohdasta, tee poimu kuoren päällisosasta painaen se kuoren litteää reunaa vasten. Toista poimutus niin, että nyytin takaosa jää sileäksi, kunnes koko taikinakuori on ummessa.
  4. Tee vastaavasti kaikille kuorille. Lämmitä keskilämmöllä kookkaan kannellisen pannun pohjalla noin ruokalusikallinen seesamiöljyä. Paista nyyttejä öljyssä laskostettu reuna ylöspäin muutaman minuutin ajan, kunnes pohja on kauniin ruskea.
  5. Lisää pannulle kanalientä, niin että pannun pohja peittyy. Peitä pannu kannella ja anna höyrystyä kannen alla muutaman minuutin ajan. Poista kansi, käännä hella kuumemmalle ja jatka kypsentämistä, kunnes kaikki neste pannulta on haihtunut.
  6. Nosta nyytit tarjoilulautasille ja  käännä paistunut pohja esiin. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile nyytit kuumana dippikastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kurkumalla maustettu keitinvesi värjää kananmunat hauskan oranssiraitaisiksi. Marmoroidut munat sopivat vaikka alkusalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Marmoroidut munat

Ainekset

4
munaa
noin 1
l
vettä
1
rkl
kurkumajauhetta

Työvaiheet

  1. Nosta kananmunat pieneen kattilaan ja kaada päälle vesi. Mittaa joukkoon kurkumajauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Keitä keskilämmöllä kannen alla neljä minuuttia ja siirrä kattila pois liedeltä.
  3. Nosta munat kattilasta lusikalla yksi kerrallaan lautaselle ja naputtele jokaisen kuori reippaasti rikki lusikan kuperalla puolella. Laske sitten muna kuorineen takaisin kuumaan kurkumaveteen. Kun kaikki munat ovat liemessä, hauduta niitä kannen alla kuumentamatta viisi minuuttia. Kurkuma pääsee kuoren rakosista marmoroimaan munat. Samalla munat kypsyvät.
  4. Jäähdytä ja kuori munat. Tarjoa alkusalaatissa.

Vinkki! Hauskan pedin kananmunille saat esimerkiksi versoseoksesta. Lisää päälle kapriksia, siemeniä, tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Hirvenjauhenlihasta valmistettavat pihvit muistuttavat lindströminpihvejä. Tarjoa maukkaiden hirvi-punajuuripihvien kanssa perunamuusia ja kaprisvoissa paistettua pinaattia, tai sujauta pihvit vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia

Ainekset

1
sipuli
4
viipaletta pekonia
4
dl
etikkapunajuurikuutioita
dl
etikkapunajuurten lientä
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
600
g
hirvenjauhelihaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Ruskistettu kaprisvoi ja pinaattia
50
g
voita
2
tl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
1
rasia pientä pinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös pekoni. Laita silput paistinpannuun ja kuullota kevyesti.

  2. Siirrä pekoni-sipuliseos kulhoon. Lisää punajuurikuutiot, punajuurten liemi, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja anna korppujauhojen turvota hetki.

  3. Lisää kulhoon liha ja mausteet. Sekoita. Taputtele massasta pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  4. Tee lisäke. Anna voin ruskistua pannulla. Lisää ruskistuneen voin joukkoon kaprikset ja ­sitruunamehu. Lisää lopuksi ­mukaan huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoita ­kevyesti.

  5. Lusikoi kapris-pinattiseosta pihvien päälle. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunasosetta.

Kommentit (2)

Leijonamerkki

Moi! Kuulostaa hyvältä! Mitä tarkoittaa "4 etikkapunajuurikuutiota"?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, reseptissä pitäisi lukea 4 dl. Korjaan virheen!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (3)

Tuttu

Kauanko tahna säilyy jääkaapissa?

Vierailija

Kokeilemalla se selviää :) Luota aisteihisi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, hyvin peitettynä se säilyy ainakin pari kolme päivää!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aidon korealaisen kimchin valmistaminen vaatii aikaa, huolellisuutta ja pari isoa astiaa. Lopputulos on vaivan arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3½ kg
Valmistusaika
30 min + suolaus 2 t + fermentointi 2–4 pv
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kimchi

Ainekset

n. 2½
kg
kiinankaalia
1
dl
jodioimatonta hienoa merisuolaa
Maustetahna
2
rkl
perunajauhoja
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
24
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
sipuli
dl
(vegaanista) kalakastiketta
dl
gochugaru-chilijauhetta
Kasvikset
2
keskikokoista porkkanaa
8–12
retiisiä
8
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kokonaisten kiinankaalien kantaan noin 10 cm syvä viilto ja revi kaalit varovasti kahtia. Tee viilto myös puolikkaisiin, mutta älä revi kaaleja. Huuhtele hyvin.

  2. Ripottele suola tasaisesti kaalinlehdille. Laita enemmän suolaa paksuihin tyviin. Siirrä kaalit vateihin tai isoihin kulhoihin ja peitä vedellä. Anna suolautua huoneenlämmössä 2 tuntia, käännä kaaleja puolen tunnin välein.

  3. Mittaa perunajauhot kulhoon. Lisää ensin ½ dl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Sekoita loppu vesi joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäistä. Anna jäähtyä.

  4. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet, inkivääri ja sipuli. Soseuta ne kalakastikkeen ja chilijauheen kanssa sileäksi. Siirrä sose kulhoon, lisää jäähtynyt tärkkelyskiisseli ja sekoita tasaiseksi.

  5. Poista kaalit suolaliemestä, revi puolikkaat lohkoiksi ja huuhtele huolellisesti. Maista kaalia – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta jos se tuntuu liian suolaiselta, jatka huuhtelemista. Valuta kaalit hyvin ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

  6. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa retiisit tikuiksi ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset maustetahnaan. Lusikoi maustetahna kaalinlehtien väliin tai levitä se kaaleihin käsin kertakäyttökäsineiden kanssa. Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kukin kaalipala pieneksi nyytiksi, niin että uloin lehti peittää koko käärön.

  7. Laita kaalinyytit puhtaisiin tölkkeihin. Jätä tölkin yläosaan 3 cm tyhjää tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia huoneenlämmössä 2–4 päivää, viileässä huoneessa pidempään, lämpimässä riittää lyhyempi aika.

  8. Avaa kansi 2–4 päivän kuluttua ja paina kaalinyyttejä lusikalla kaaleista irronneen nesteen alle. Sulje kansi jälleen tiiviisti ja laita tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin säilytät, sitä happamampaa kimchistä tulee.

Vinkki Gochugaru-chilijauhetta eli punapippurijauhetta myydään yleensä 500 g:n pakkauksissa aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa (verkko)kaupoissa. Pakkauksessa ei aina lue gochugaru, joten kysy tuotetta myyjältä.

Kommentit (0)