Kun frittitaikina on kevyt ja mausteena vain suolaa, on lopputulos rapea, kevyt ja maukas. Kokeile kuohuviinin kanssa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
20 min + 30 min
Keskivaikea
Friteeratut salvianlehdet
Ainesosat
40
lehteä
tuoretta salviaa
6
pientä sardellifileetä
1
l
auringonkukkaöljyä
sormisuolaa
Friteeraustaikina
1 1/2
dl
kivennäisvettä
10
g
tuorehiivaa
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
olutta
ripaus
suolaa
Vaiheet
- Lämmitä kivennäisvesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Leikkaa sardellifileet pieniksi paloiksi. Aseta pala sardellia salvianlehdelle ja paina toinen lehti päälle. Täytä kaikki salvianlehdet valmiiksi.
- Kuumenna öljy. Testaa oikea kuumuus frittitaikinan palalla. Öljy on sopivaa, kun taikina alkaa välittömästi poreilla ja nousee pintaan.
- Kasta täytetyt salvianlehdet frittitaikinaan ja siirrä öljyyn paistumaan. Paista salvianlehdet 3-4 erässä. Lehdet ovat kypsiä, kun pinta on saanut kauttaaltaan kullanruskean värin. Nosta valmiit salvianlehdet talouspaperille valumaan.
- Ripottele lehtien pintaan sormisuolaa ennen tarjoilua. Lehdet ovat parhaimmillaan kuumina heti paistamisen jälkeen.