Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Sara La Fountain KUVA Sami Repo

Risotto saa punaisen värin punajuurten keitinliemestä ja päälle raastetaan "huijarin juustoa", macadamia-pähkinää.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen punajuuririsotto

Ainekset

4
pientä punajuurta
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
Arborio-riisiä
3
dl
punajuurten keitinlientä
2
rkl
balsamicoa
1/2
sitruunan mehu
6-7
dl
kuumaa kasvislientä
(3 rkl ravintohiivaa)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/4
dl
macadamiapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kannen alla niukassa vedessä, 45 minuuttia. Ota 3 dl keitinlientä talteen. Valuta punajuuret, kuori ne ja leikkaa parin sentin kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota punasipulia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja riisi, sekoittele hetki.
  3. Lisää 3 dl punajuurten keitinlientä ja punajuuret kattilaan. Keitä muutama minuutti. Lisää balsamico, sitruunan mehu ja pari desiä kasvislientä. Keitä, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää loppu liemi samalla lailla pari desiä kerrallaan. Valmis risotto on hieman löysää, ja riisissä on purutuntumaa.
  4. Lisää halutessasi ravintohiiva. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta pähkinät pinnalle ”juustoksi”.

Vinkki Jos risoton vegaanisuudella ei ole väliä, voit ravintohiivan sijaan käyttää 2 dl parmesaanijuustoa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lämmin jyväpaistos saa ytyä limetistä ja kimchin makuisesta hapankaalista. Vegaaninen herkku on nopeasti valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi-jyväpaistos

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
maustamatonta tofua
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesamiöljyä
1
prk (300 g)
hapankaalikimchiä (esim. Rasilainen)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
lkalatonta kastiketta (esim. Arche No-Fish Sauce)
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tofu ja murenna se käsin. Purista toisen limetin mehu pieneen kulhoon ja leikkaa toinen neljäksi lohkoksi. Nypi korianterista lehdet.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä hetki ja nosta sitten lämpötilaa. Lisää jyvät ja tofu pannuun ja paista kovalla lämmöllä rapeiksi, muutama minuutti.
  4. Lisää hapankaalikimchi, soija ja kalaton kastike. Sekoittele ja anna nesteiden kiehua pois. Lisää lopuksi pinaatti ja limetinmehu.
  5. Jaa paistos lautasille ja koristele korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki! Kalaton kastike on aasialaisen kalakastikkeen vegaaninen vastine, joka valmistetaan merilevästä.
 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hehkuvanväriset kananmunat ovat kemujen katseenvangitsijoita! Mitä pidempään kananmunia marinoit, sitä pinkimpiä ja etikkaisempia niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 3 t marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kananmunat

Ainekset

6
kananmunaa
Marinadi
2
dl
punajuurisäilykkeen lientä (noin 700 gramman lasipurkki)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
currya
ripaus
suolaa
(vettä)
Lisäksi
100
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
tilliä tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Upota kuoritut kananmunat punajuuriliemeen. Anna marinoitua noin 3 tuntia.
  2. Halkaise värjätyt munat pituussuunnassa ja poista keltuaiset varovasti.
  3. Riko keltuaisten rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, majoneesi, sinappi, curry ja pieni ripaus suolaa. Jatka vedellä tarvittaessa. Täytä kananmunat ja koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

martti

pitäiskö rikkoa keltuaisten rakenne. eikä munien