Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja avokadolla päällystetyt leivät sopivat keiton pariksi tai sellaisenaan iltapalaksi. Pehmeän herkulliset leivät saavat ryhtiä ripauksesta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

50
g
fetaa
2
kypsää avokadoa
4
leipäpalaa
2
tl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
valkosipulijauhetta
vihreitä versoja

Työvaiheet

  1. Murenna feta. Kuori avokadot ja irrota hedelmäliha.
  2. Paina avokadoa leiville haarukan avulla. Ripottele fetaa päälle. Lorauta oliiviöljyä pinnalle.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja mausteet keskenään ja ripottele leipien päälle. Koristele halutessasi versoilla. Puolita leivät ja nauti heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurttikaarna on lapsille suunnattu terveellinen jääherkku, josta syntyy pienellä muokkauksella aikuisillekin maistuva viilentäjä. Laitetaan kuorrutteeksi kinuskikastiketta, ripotellaan päälle suolamanteleita ja elokuun kunniaksi kotimaisia punaisia marjoja.

Reseptiä voi muokata omaan makuun ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Maapähkinävoi, suolatikut ja suklaa ovat koukuttava yhdistelmä, kuten myös suolaamattomat pistaasit mustikoiden ja sitruunatahnan kanssa.

Jogurttikaarnan voi paloitella pakastuspussiin odottamaan. Parhaimmillaan ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäädytys 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty jogurttikaarna

Ainekset

600
g
turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
dl
kinuskikastiketta (esim. dulce de lecheä)
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
punaherukoita
2–3
dl
kotimaisia vadelmia
1
dl
suolattuja manteleita
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi pakastimeen mahtuvalle uunipellille tai leikkuulaudalle.

  2. Sekoita jogurtti, 3 ruokalusikallista kinuskikastiketta ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos leivinpaperille noin 1 cm:n kerrokseksi. Valuta loput kinuskista päälle nokareiksi ja levitä lusikalla raidoiksi.

  3. Paina marjat jogurttilevyn pintaan. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele ne jogurtin pinnalle. Lisää halutessasi muutama hiutale sormisuolaa.

  4. Peitä pelti foliolla ja laita pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli. Murra jäätynyt levy paloiksi ja tarjoa heti tai säilö pakastuspussiin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (5)

Kaikkea sitä

Lätyt/räiskäleet/letut on jo keksitty.  Pannari on pannari. Jos ohutta pannaria haluaa, niin tee lättyjä.  Taisi vain tekijää laiskottaa. Meneehän lättyjen paistamiseen enempi aikaa ja helpommalla pääsee, kun kaataa taikinan uunipellille ja laittaa uuniin. En aio kokeilla. Lätyt paistetaan meillä aina voissa eikä missään margariineissa, niin saa rapean reunan lättyihin. Tähän muuten tulee todella paljon sokeriakin. Mieluummin se sokeri sitten jälkikäteen lisukkeista.

Vierailija

@Kaikkea sitä

Eiköhän jokainen saa päättää miten haluaa tehdä. Itse paistan toisinaan lettuja toisinaan pannarin. Aion todennäköisesti kokeilla tätä reseptiä joku päivä. Sokeria reseptissa on sopivan maltillisesti. Lisukkeidenkaan kun ei tarvitse olla mitään sokeripommeja.

sepänsälli

Ohueen pannariin yht, 150g voita? pitää olla rasvaista.

Siihen vielä kermavaahtoa päälle...............tulee varmaan jo korvista ulos

Kommenttia

Tottakai tuota tulee ohut lättänä, siinä kun ei ole leivinjauhetta ollenkaan. Ei tuo tosin ole pannari vaan ehkä lettu, joka on tehty uunissa. Kerma taikinassa on myös aivan turha. Voita ja maitoa, jauhoja, kananmunia sekä sokeria ja vähän suolaa, leivinjauhetta unohtamatta. Siinä aineet, joiden suhdetta säätämällä saa tehtyä pannarin, vohvelit, letut ym.  Ei tarvitse kikkailla mitään. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Niclas Kavander ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Porvoolaisen Salt-ravintolan kaali-caesarsalaatti saa katselemaan varhaiskaalin keriä uudella silmällä. Salaatin valmistus on helppoa, mutta se saa maustua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pikkuruokana
Valmistusaika
30 min + maustuminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Saltin kaali-caesar

Ainekset

1
(400–600 g)
varhaiskaali
Timjamivinegretti
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
dl
öljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
2
säilykesardiinia
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
dl
majoneesia
Lisäksi
½
dl
parmesaaniraastetta
1
kuivahtanut maalaisleivän viipale

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali kuudeksi lohkoksi. Grillaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kaali saa kullanruskean värin ja hiukan mustia pisteitä. Käytä grillaamisessa parilatasoa.

  2. Jäähdytä kaali ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna timjami ja sekoita se kulhossa muiden vinegrettiaineiden kanssa yhteen. Lisää kaalisuikaleet ja anna maustua jääkaapissa 12 tuntia.

  3. Hienonna sardiinit, raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi, purista mehu ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.

  4. Annostele kaali lautasille, lusikoi kastiketta päälle ja viimeistele parmesaaniraasteella. Murenna kuivaa leipää koristeeksi.

Kommentit (4)

MonaCarita

Hei,
Tarkoitatteko sardellejä? Niitä käytetään Caesarsalaatissa, ei sardiinejä!

Ihanko Totta

Just samaa kysyn: onko tämä sardiinien käyttö jokin Saltin erikousuus?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista! Salt-ravintolassa kaali-caesar tehdään näin, eli reseptissä on siis tarkoituksella sardiineja.

Vierailija

Tuleeko tähän öljysardiineja vai tomaatti sellaisia?