Käyttäjä4131 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Kevyt alkupala, kotimaisia perinteitä kunnioittaen

Vinkin, punajuuren ja kylmäsavulohen yhdistämisestä sain kaimaltani J. Kolmoselta, joka ehdotti rosollin paistamista ja tarjoilemisesta kylmäsavukalan kanssa. Fiksasin rosollista hieman toisenlaisen version.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavukala-punajuuri-porkkana alkupala

Ainekset

100
g
punajuuria
100
g
porkkanaa
100
g
kylmäsavukalaa
20
g
mätiä
10
g
Puna- tai salottisipulia
10
g
sinihome juustoa
4
g
parmesaani juustoa
voita
suolaa
pippuria
tilliä
saaristolaisleipää

Työvaiheet

 Keitetään punajuuret (40min) ja porkkanat(20min), erikseen.

Kun ne ovat jäähtyneet, kuoritaan ne ja paloitellaan. Tein niistä aika ohuita lohkoja. Paistetaan lohkot voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.

Kasaillaan annos.

Alimmaiseksi punajuuri ja porkkanat. Sitten Aurajuusto ja ohueksi leikatut sipulirenkaat. Sitten kylmäsavukala ja mäti, parmesaanilastut ja tillin pätkä.

Lautaselle mukaan puolikas siivu voilla voideltua saaristolaisleipää.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valkoisen parsan ja ilmakuivatun kinkun liitto on solmittu taivaassa! Tässä annoksessa perinteinen parsan kaveri eli hollandaise-kastike on vaihdettu helppoon ja herkulliseen ruohosipulikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoista parsaa, kinkkua ja ruohosipulikastiketta

Ainekset

16
valkoista parsaa
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
RUOHOSIPULIKASTIKE
1 ½
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat, poista kantapalat. Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Sekoita öljyt joukkoon, hienonna lopuksi ruohosipuli sekaan.

  3. Jaa parsat lautasille. Laita kinkkuviipaleet päälle ja kaada päälle kastiketta.

Kommentit (2)

meister francke

Täältä parsapellon ääreltä Saksasta terveiset sinnepäin ja seuraava ehdotus hienon parsakeiton tekemistä varten: Jos pesee parsat ennen kuorimista kunnolla kylmässä vedessä, niin voi keittää kuoret ja poisleikatut päät ensin kunnolla puolisen tuntia sokerilla ja suolalla maistettuna. Siinä keitinliemessä voi sitten keittää ne syötävät parsat, niin parsojen kuin liemenkin maku vain paranee.  Keitinliemeen voi laittaa nokareen voita, jäljelle jääneen hollantllaiskastikeen jämät ja tietysti pieniksi leikatut parsanjämät. Vähän suurustettuna siitä saa ihanan keiton.

Muisto vain, tuoretta parsaa e...

Ei saa aina pilata herkkiä, hienoja makuja monilla mausteilla.
Vielä kun saisi tuoreita, juuri pellolta poimittuja parsoja, kantaa vähän pois,kuori hyvällä parsakuorimella n.puoleenväliin. Pane parsakattilaan höyryyn n.10-12 min.
Sulata hyvää voita, lisää vähän suolaa ja ruohosipulia ja pane kastikkeeksi lautaselle parsojen päälle. Sinänsä herkkua, isojen grillattujen katkarapujen ( grossgarnelen) tai ilmakuivatun kinkun kanssa ruokaisempaa herkkua.

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Pekoniin käärittyä parsaa
Pekoniin käärittyä parsaa

Pekoni ja parsa ne yhteen soppii. Erittäin helpot ja nopeat valmistaa. Sopii niin lisukkeeksi kuin syötäväksi ihan sinälläänkin.

Pekonin tilalla voi käyttää myös parmankinkkua, mutta kääri kypsät parsat sen sisälle vasta parsojen kypsentämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärittyä parsaa

Ainekset

nippu
vihreää tankoparsaa
1
pkt
pekonia
ripaus
parmesanraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Leikkaa parsoista pois puumainen varsi
2. Kääri pekonit 2-3 parsasta tehdyn nipun ympärille
3. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia
4. Ripottele päälle parmesanraastetta
5. Nauti

Kommentit (2)

Satu Itälä

Pekoniin kääritty peruna (puolikas)ensin pieni dippaus v-sipuliin ja kääräisy pekoniin, uuniin parisataa lämpöö ja avot

Satu Itälä

Dippaus aioliin ja syöntiin

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ternimaidosta tehty uunijuusto on suussasulavan pehmeää. Rakastan makuyhdistelmää vadelmien kanssa,

Minun vanhemmat tuovat aina ajoittain mökkituliaisina ternimaitoa, jota minulta usein löytyykin pakkasesta. Äitini valmistaa siitä ihanaa keittoa, mutta itse olen uunijuuston kannattaja. Ihan mieletön herkku, jota voisi syödä loputtomasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ainekset

0,75
litraa
ternimaitoa
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Voitele uunin kestävä vuoka voilla
2. Kaada ternimaito vuokaan
3. Lisää suola ja sekoita

Paista 175 asteessa 40 minuuttia, kunnes uunijuusto on hyytynyt

Tarjoile lämpimänä kylmien vadelmien kanssa

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Lämmittävä bataattisosekeitto
Lämmittävä bataattisosekeitto

Erityisen ihana bataattikeitto lämmittää ulkoilun jälkeen mukavasti, ellei jopa nostata hieman hikeä pintaan. Yksi parhaista kasvissosekeitoista, mitä ikinä koskaan olen tehnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Lämmittävä bataattisosekeitto

Ainekset

400
g
bataattisosetta (valmispakkaus)
400
g
kookosmaitoa
2
rkl
limetinmehua
1
tl
chilimaustetta
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

1. Laita bataattisose, kookosmaito, limetinmehu ja chilimauste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa tuoreen leivän kanssa