
Kevyt alkupala, kotimaisia perinteitä kunnioittaen
Vinkin, punajuuren ja kylmäsavulohen yhdistämisestä sain kaimaltani J. Kolmoselta, joka ehdotti rosollin paistamista ja tarjoilemisesta kylmäsavukalan kanssa. Fiksasin rosollista hieman toisenlaisen version.
Kylmäsavukala-punajuuri-porkkana alkupala
Ainekset
Työvaiheet
Keitetään punajuuret (40min) ja porkkanat(20min), erikseen.
Kun ne ovat jäähtyneet, kuoritaan ne ja paloitellaan. Tein niistä aika ohuita lohkoja. Paistetaan lohkot voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Kasaillaan annos.
Alimmaiseksi punajuuri ja porkkanat. Sitten Aurajuusto ja ohueksi leikatut sipulirenkaat. Sitten kylmäsavukala ja mäti, parmesaanilastut ja tillin pätkä.
Lautaselle mukaan puolikas siivu voilla voideltua saaristolaisleipää.