Käyttäjä7766 on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Lämpimät tomaattileivät
4 annosta 40 minuuttia
Tarjoa tomaatilla ja valkosipulilla maustetut bruschettat alkupalana tai illanistujaisten pieninä suupaloina.
Lämpimät tomaattileivät

Arvioi: (3kpl)
5 4 3 2 1 0
Ainekset
1 patonki
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
6 tomaattia
2 rkl ruokaöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
1–2 tl balsamietikkaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa, pippuria
(palvikinkkua suikaloituna)
100 g mozzarellaraastetta
Kuutioi tomaatit ja sekoita ne siirapin, öljyn, valkosipulin, balsamietikan, basilikan ja mausteiden kanssa kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia. Leikkaa patongista 8 viipaletta "vinottain". Purista tomaattitäytteestä nestettä pois ja jaa täyte leiville. Halutessasi lisää leiville myös suikaloitua palvikinkkua. Ripottele juustoraaste päälle ja paista heti 200 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kullanruskeaa väriä. Tarjoile heti. Halutessasi rapeammat leivät paahda patonkiviipaleita hetki sellaisenaan ennen kuorruttamist

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (2)

Tiina Kristiina Metsäketo

Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.

Pia Kujala

Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Saammeko esitellä kauneimman ja herkullisimman alkupalan! Burrata-sienibruschetta hurmaa kenet vain.

Huom! Burratajuustoa kannattaa kysyä juusto- ja herkkukaupoista. Jos et löydä sitä, valitse puhvelinmaidosta tehty mozzarella di bufala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Burrata-sienibruschettat

Ainekset

1
l
tatteja, suppilovahveroita tai portobelloja paloiteltuina
1/2
pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rosmariininoksa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
4
viipaletta
maalaisleipää
2
palloa (à 125 g)
burrata-juustoa
2
rkl
salaattisiemensekoitusta
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja lisää 1 rkl öljyä. Paista sieniä, sipulia ja rosmariinia muutama minuutti. Lisää voi ja anna seoksen lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
  2. Sipaise leipiin öljyä. Paahda ne rapeiksi toisella pannulla.
  3. Lusikoi sieniseosta ja revi burrataa leiville. Viimeistele ne siemenillä ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmista! Ramen-kulho sopii myös evääksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

 

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ah, mitkä maut! Helppo paahdettu kukkakaali maistuu salaatin pääraaka-aineena tai lisukkeena. Erityishyvin se maistuu paistetun kanan tai tofun seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanelipaahdettu kukkakaali

Ainekset

1
kukkakaali
1/2
dl
öljyä
2
tl
kanelia
1/2
tl
suolaa
Korianterijogurtti
1
dl
bulgarian jogurttia
2
tl
makeaa sinappia
2
rkl
korianteria hienonnettuna
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali kuuteen lohkoon ja laita lohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  2. Sekoita keskenään öljy, kaneli ja suola. Mausta kukkakaalilohkot seoksella. Paahda kukkakaaleja uunissa noin 25–30 minuuttia.
  3. Sekoita jogurtti, sinappi ja korianteri tasaiseksi kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Rouhi suolapähkinät kypsien kukkakaalien pinnalle. Tarjoa korianterijogurtin kanssa.


TERVEELLINEN CEYLONINKANELI. Kanelia kehotetaan syömään kohtuudella (max 1 tl/vrk), koska liiallisina määrinä sen sisältämä kumariini on
maksalle myrkyllistä. Aidossa ceyloninkanelissa kumariinia ei ole juuri lainkaan toisin kuin kaupoissa yleisesti myydyssä kassiakanelissa. Ceyloninkanelissa on runsaasti antioksidantteja sisältäviä ja veren rasvaja sokeriarvoja parantavia ainesosia. Sitä saa luontaistuotekaupoista tai
verkkokaupoista.

Kommentit (0)