Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Alkuruuat
6:48 | 20.10.2020

Marmoroidut munat

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kurkumalla maustettu keitinvesi värjää kananmunat hauskan oranssiraitaisiksi. Marmoroidut munat sopivat vaikka alkusalaattiin.

Kurkumajauhe on tunnettu vahvasta taipumuksestaan värjätä kaikki ruoanlaittovälineet. Nyt tätä voimakasta värjäystaipumusta käytetään hyödyksi, jotta kananmuniin saadaan kauniit marmorikuviot.

Kurkumajauhe ja kananmunat lisätään veteen, jonka jälkeen se kuumennetaan kiehuvaksi. Kananmunia keitetään kiehuvassa kurkumavedessä vain neljä minuuttia, joka jälkeen niiden kuori naputellaan lautasella säröille. Munat lasketaan takaisin kattilaan, jolloin kurkuma värjää munat säröjen kohdalta.

Munien annetaan hautua kypsäksi kuumassa vedessä vielä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen ne ovat jäähdyttyään ja kuorimisen jälkeen kauniita esimerkiksi salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + jäähdytys
Helppo

Marmoroidut munat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
munaa
noin 1
l
vettä
1
rkl
kurkumajauhetta

Vaiheet

  1. Nosta kananmunat pieneen kattilaan ja kaada päälle vesi. Mittaa joukkoon kurkumajauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Keitä keskilämmöllä kannen alla neljä minuuttia ja siirrä kattila pois liedeltä.
  3. Nosta munat kattilasta lusikalla yksi kerrallaan lautaselle ja naputtele jokaisen kuori reippaasti rikki lusikan kuperalla puolella. Laske sitten muna kuorineen takaisin kuumaan kurkumaveteen. Kun kaikki munat ovat liemessä, hauduta niitä kannen alla kuumentamatta viisi minuuttia. Kurkuma pääsee kuoren rakosista marmoroimaan munat. Samalla munat kypsyvät.
  4. Jäähdytä ja kuori munat. Tarjoa alkusalaatissa.

Vinkki! Hauskan pedin kananmunille saat esimerkiksi versoseoksesta. Lisää päälle kapriksia, siemeniä, tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kananmuna
kevyet & salaatit
aamiainen & brunssi
pääsiäinen
Kot kot

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini