Jule176-167 on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Täydellinen perunasalaattu

12–16 (noin 600 g) kiinteämaltoista perunaa (esimerkiksi Siikli)

1 tähtianis

1 kelta- tai punasipuli

1 suolakurkku

1 purjon vaalea osa

1 vihreä omena

2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 prk (35 g) kapriksia

2 rkl sinapinsiemeniä

Majoneesikastike:

50 g ranskankermaa

1½ dl majoneesia

1 tl dijoninsinappia

¼ tl mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + maustuminen1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
kpl
kiinteämaltoista perunaa (esimerkiksi Siikli)
1
kpl
tähtianis
1
kpl
kelta- tai punasipuli
1
kpl
purjon vaalea osa
1
kpl
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk
(35 g) kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

1. Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla ja anna jäähtyä.
2. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
3. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
4. Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa pari minuuttia. Yhdistä perunasalaatin ainekset.
5. Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita. Lisää salaattipohjan joukkoon kevyesti nostellen.

Vinkki: Jos et löydä kaupasta tähtianista ja sinapinsiemeniä, salaatti toimii toki ilman niitäkin, ja sinapinsiementen makua saat myös jos lisäät kastikkeeseen sileän sinapin sijaan rakeista kokojyväsinappia. Se on maultaan miedompaa kuin tavallinen dijoninsinappi, joten voit lisätä sinappia hieman reilummin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Kaura-banaaniletut
Kaura-banaaniletut

Nopea ja maukas aamiaislettu makeaan ja suolaiseen aamupalaan. Sopii hyvin IBS aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-banaani aamiaisletut

Ainekset

5
Kpl
Kanamunaa
3
Kpl
Banaania
2,5
Dl
Kaurahiutaleita
Paistaminen
Voita

Työvaiheet

- Lisää kanamunat kulhoon
- Kuori ja muusaa banaanit
- Sekoita banaanit, kaurahiutaleet ja kanamunat keskenään.
- Paista paistinpannulla pieniä lettuja voissa pari minuuttia per puoli (tai kunnes kypsiä).

Nauti.

Itse teen lisukkeeksi makeaan: sekoitan proteiinijauhetta laktoosittomaan maitorahkaan ja laitan sitä nokareen päälle lettuihin. Halun mukaan hilloa.

Suolaisena käytän letun päälle pari viipaletta tuorekurkkua, salaattia ja kalkkunaviipalesiivu.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen kanacaesarsalaatin pääosassa on grillattu broileri. Vaikka kastike on kevennetty, makua on rutkasti. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericaesarsalaatti grillissä

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
1
romainesalaattikerä
2
viipaletta
maalaisleipää
Kastike
2
rkl
kevytmajoneesia (15 %)
2
rkl
omenamehua
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
rkl
parmesaanilastuja
öljyä sivelyyn

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, omenamehu ja sinappi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa romaine pitkittäin puoliksi. Sivele salaatin leikkuupinnat sekä broilerin rintafileet kevyesti öljyllä. Kypsennä rintafileitä grillissä keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää salaatit grilliin leikkauspinta alaspäin sekä leipäviipaleet. Jatka grillaamista vielä noin 3–5 minuuttia välillä  grillattavia kääntäen, kunnes broileri on kypsää ja salaatit sekä leipäviipaleet kauniin ruskeita.
  3. Nosta salaatin puolikkaat lautasille. Mausta broileri ja kuutioi leipä. Kasaa broileriviipaleet ja leipäkuutiot salaatin päälle.
  4. Lusikoi kastike annoksille ja viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valkoisen parsan ja ilmakuivatun kinkun liitto on solmittu taivaassa! Tässä annoksessa perinteinen parsan kaveri eli hollandaise-kastike on vaihdettu helppoon ja herkulliseen ruohosipulikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoista parsaa, kinkkua ja ruohosipulikastiketta

Ainekset

16
valkoista parsaa
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
RUOHOSIPULIKASTIKE
1 ½
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat, poista kantapalat. Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Sekoita öljyt joukkoon, hienonna lopuksi ruohosipuli sekaan.

  3. Jaa parsat lautasille. Laita kinkkuviipaleet päälle ja kaada päälle kastiketta.

Kommentit (2)

meister francke

Täältä parsapellon ääreltä Saksasta terveiset sinnepäin ja seuraava ehdotus hienon parsakeiton tekemistä varten: Jos pesee parsat ennen kuorimista kunnolla kylmässä vedessä, niin voi keittää kuoret ja poisleikatut päät ensin kunnolla puolisen tuntia sokerilla ja suolalla maistettuna. Siinä keitinliemessä voi sitten keittää ne syötävät parsat, niin parsojen kuin liemenkin maku vain paranee.  Keitinliemeen voi laittaa nokareen voita, jäljelle jääneen hollantllaiskastikeen jämät ja tietysti pieniksi leikatut parsanjämät. Vähän suurustettuna siitä saa ihanan keiton.

Muisto vain, tuoretta parsaa e...

Ei saa aina pilata herkkiä, hienoja makuja monilla mausteilla.
Vielä kun saisi tuoreita, juuri pellolta poimittuja parsoja, kantaa vähän pois,kuori hyvällä parsakuorimella n.puoleenväliin. Pane parsakattilaan höyryyn n.10-12 min.
Sulata hyvää voita, lisää vähän suolaa ja ruohosipulia ja pane kastikkeeksi lautaselle parsojen päälle. Sinänsä herkkua, isojen grillattujen katkarapujen ( grossgarnelen) tai ilmakuivatun kinkun kanssa ruokaisempaa herkkua.

Jennyfer1980 on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Pekoniin käärittyä parsaa
Pekoniin käärittyä parsaa

Pekoni ja parsa ne yhteen soppii. Erittäin helpot ja nopeat valmistaa. Sopii niin lisukkeeksi kuin syötäväksi ihan sinälläänkin.

Pekonin tilalla voi käyttää myös parmankinkkua, mutta kääri kypsät parsat sen sisälle vasta parsojen kypsentämisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärittyä parsaa

Ainekset

nippu
vihreää tankoparsaa
1
pkt
pekonia
ripaus
parmesanraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Leikkaa parsoista pois puumainen varsi
2. Kääri pekonit 2-3 parsasta tehdyn nipun ympärille
3. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia
4. Ripottele päälle parmesanraastetta
5. Nauti

Kommentit (2)

Satu Itälä

Pekoniin kääritty peruna (puolikas)ensin pieni dippaus v-sipuliin ja kääräisy pekoniin, uuniin parisataa lämpöö ja avot

Satu Itälä

Dippaus aioliin ja syöntiin