Taitoluistelija Kiira Korven päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään ankkaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisottoa.
Supertähdet esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.
Ankanrintaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 220 asteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin keskilämpöiselle (uuninkestävälle) paistinpannulle ja anna kypsyä kunnes nahka on rapea, noin 6 minuuttia.
- Käännä ja laita paistinpannu uuniin. Työnnä paistomittari lihan pakuimpaan kohtaan. Kypsennä, niin että liha on sisältä 55-60-asteinen.
- Valmista kastike. Laita sipulit, porkkana ja purjo kattilaan öljyn kanssa. Hauduta 10 minuuttia, kunnes sekoitus on kullanruskeaa. Lisää omenapalat, rakuunan oksat ja viinit. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Kiehauta vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastiketta on 2,5 kastiketta jäljellä. Mausta puolukkahillolla, suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi ankanrinta ja kaada kastike päälle. Tarjoa risoton kanssa (ks. ohje alla).
Metsäsienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet.
- Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
- Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sienet, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa risotto heti.