Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje: Sirpa Welch Kuvat: Jorma Reinilä

Taitoluistelija Kiira Korven päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään ankkaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisottoa.

Supertähdet esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta

Ankanrintaa rakuuna-puolukkakastikkeella ja metsäsienirisotto

Ainekset

2
ankan rintafileetä
½
tl
suolaa
1/4
tl
pippuria
1
rkl
voita
Rakuuna-puolukkakastike
2,5
dl
pilkottua sipulia
1
dl
pilkottuja porkkanoita
1
valkoinen purjo paloiteltuna
1
rkl
öljyä
1
vihreä omena paloiteltuna
muutama rakuunan oksa
1,5
l
punaviiniä
1
l
portviiniä
2
rkl
puolukkahilloa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin keskilämpöiselle (uuninkestävälle) paistinpannulle ja anna kypsyä kunnes nahka on rapea, noin 6 minuuttia.
  3. Käännä ja laita paistinpannu uuniin. Työnnä paistomittari lihan pakuimpaan kohtaan. Kypsennä, niin että liha on sisältä 55-60-asteinen.
  4. Valmista kastike. Laita sipulit, porkkana ja purjo kattilaan öljyn kanssa. Hauduta 10 minuuttia, kunnes sekoitus on kullanruskeaa. Lisää omenapalat, rakuunan oksat ja viinit. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Kiehauta vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastiketta on 2,5 kastiketta jäljellä. Mausta puolukkahillolla, suolalla ja pippurilla.
  5. Viipaloi ankanrinta ja kaada kastike päälle. Tarjoa risoton kanssa (ks. ohje alla).

 

Metsäsienirisotto

Ainekset

1
l
erilaisia metsäsieniä 
50
g
voita
3
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä tai sherryä
1/2
dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
7
dl
kasvislientä
1/2
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaanijuustoa
1
kevätsipuli (silputtuna)
1 1/2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
  3. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon sienet, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa risotto heti.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sirpa Welch KUVA Jorma Reinilä

Marcus Grönholmin päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään naudan ribsejä.

Vinkki: Suomesta naudan kylkipaloja ei saa valmiina. Kysy lihatiskiltä!

Supertähdet-ohjelma esitetään Nelosella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marcuksen naudan ribsit

Ainekset

6
naudan kylkipalaa
suolaa
pippuria
extra virgin -oliiviöljyä
1
iso sipuli
2
varsiselleriä
2
valkosipulin kynttä
8
rkl
tomaattipyreetä
4
dl
punaviiniä
4
dl
lihalientä
1
nippu
tuoretta timjamia
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

 

 

  1. Mausta jokainen kylkipala kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele iso uuninkestävä pannu tai kattila oliiviöljyllä ja kuumenna. Lisää kylkipalat pannulle ja ruskista kummaltakin puolelta noin 2-3 min. Varo laittamasta liikaa lihaa pannulle, vaan paista vähän kerrallaan.
  2. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kun kylkipalat ovat ruskistuneet, ota ne sivuun.
  3. Pilko sipuli, varsiselleri ja porkkanat noin sentin paloiksi. Murskaa valkosipuli.
  4. Valuta rasva pois pannulta ja lisää tuore öljy sekä kasvikset. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista noin 5-7 min, kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Pyyhi pannu ja lisää tomaattipyree. Ruskista tomaattipyreetä 4-5 min ajan.
  5. Lisää viini ja sekoita pannun pohjaa myöten. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
  6. Laita kylkipalat uudelleen pannulle ja lisää lihaliemi. Lisää timjami ja laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja siirrä pannu hautumaan uuniin 3 tunnin ajaksi. Tarkista välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Käännä kykipalat, kun paistoaika on puolessa välissä. Ota kansi pois, kun paistoaikaa on jäljellä 20 min. Liha on valmis, kun se on mureaa, mutta ei kuitenkaan hajoa paloiksi.
  7. Tarjoa perunamuusin tai paistettujen juuresten kera.

 

 

Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sirpa Welch KUVA Jorma Reinilä

Marcus Grönholmin päivänä Supertähdet-ohjelmassa herkutellaan mansikkamurokakulla.

Supertähdet-ohjelma esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkamurokakku

Ainekset

Murotaikina
5
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
10
rkl
suolatonta voita, pieniksi paloiksi pilkottuna
1,5
dl
piimää
Täyte
500
g
mansikoita
8 ja 3
rkl
sokeria
2
rkl
vadelmahilloa
2,4
dl
kermavaahtoa
1
tl
vaniljauutetta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin murotaikina. Lämmitä uuni 190ºC asteiseksi. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola isoon kulhoon. Lisää voi ja muussaa joukkoon sormilla kunnes taikina on murumaista. Sekoita piimä joukkoon varovasti haarukalla sekoittaen.
  2. Tee taikinasta iso pallo ja jaa se 4 samankokoiseen osioon. Muotoile jokainen taikinapallo halkaisijaltaan 7 sentin kokoisiksi ja siirrä leivinpaperille.
  3. Paista keksejä noin 20 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä keskeltä. Siirrä keksit jäähtymään.
  4. Yhdistä mansikat, sokeri ja vadelmahillo isossa kulhossa. Peitä liinalla. Anna seoksen vetäytyä niin kauan, että se on siirappimaista. Sekoita noin tunnin välein.
  5. Sekoita toisessa isossa kulhossa kermavaahto, vaniljauute ja loput 3 rkl sokeria kunnes seos on paksua.
  6. Puolita keksit keskeltä kahtia ja asettele pyöreän kulhon pohjalle. Laita jokaisen päälle varovasti mansikoita ja kermavaahtoa. Viimeistele sirottelemalla tomusokeria keksien päälle.
Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sirpa Welch KUVA Jorma Reinilä

Tennistähti Jarkko Niemisen päivänä Supertähdet-ohjelmassa nautitaan meksikolaistyyppistä kylmää maissikeittoa.

Supertähdet esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jarkon kylmä maissikeitto

Ainekset

2,4
l
vettä
6
Maissintähkää
150
g
pekonia
2
ruohosipulia
1
peruna
1
punainen paprika
1
tuore jalopeno
suolaa
pippuria
3,75
dl
maito-kermasekoitusta

Työvaiheet

  1. Keitä maisseja kiehuvassa vedessä kannen alla 10 minuuttia.
  2. Siirrä maissit siivilään ja kaada keitinvesi lämmönkestävään kulhoon.
  3. Pilko pekoni ja paista miedolla lämmöllä, kunnes se on rapeaa ja kullanruskeaa. Nostele pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  4. Pese ja pilko ruohosipulin valkoiset ja vaaleanvihreät osat. Kaada melkein kaikki (jätä ainakin 2 rkl myöhemmäksi sivuun) pekonien paistinrasvasta ruohosipulien päälle ja sekoita 5 minuutin ajan.
  5. Kuori ja pilko peruna ja lisää se ruohosipulin joukkoon. Paista seosta 10 minuuttia sekoittaen.
  6. Irrota maissit tähkistään ja lisää ne pannulle. Lisää myös maissien keitinvesi, paloiteltu paprika ja jalopeno hienoksi pilkottuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua tunti.
  7. Ota muhennoksesta 5 dl ja sekoita se tehosekoittimessa. Laita seos takaisin kulhoon muun muhennoksen joukkoon ja lisää joukkoon maito-kermaseos.
  8. Keitä muhennosta miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes se on kuumaa.
  9. Laita keitto kulhoihin ja tarjoile mausteseoksen sekä pekonien kera.

 

Mausteseos

Ainekset

tuoretta basilikaa
2
valkosipulinkynttä
8
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
raastettua parmesaania
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita monitoimikoneessa basilika ja valkosipuli.
  2. Lisää joukkoon oliiviöljy, parmesaaniraaste, suola ja pippuri. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  3. Laita keiton joukkoon ja tarjoile.
Supertähdet on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sirpa Welch KUVA iStock

Tennistähti Jarkko Niemisen päivänä Supertähdet-ohjelmassa syödään pulled pork -tacoja.

Supertähdet esitetään Nelosella sunnuntaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pulled pork -tacot

Ainekset

1
rkl
kuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
Sipulijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
oreganoa
1
rkl
suolaa
454-700
g
possun etuselkää puhdistettuna
30
g purkki
mietoa salsaa
1
paketti
maissi- tai vehnätortilloja

Työvaiheet

  1. Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita.
  2. Laita possun etuselkä haudutuspataan tai uuninkestävään vuokaan ja lisää mausteseos päälle. Kaada mieto salsa possun ympärille.
  3. Kypsennä miedolla lämmöllä haudutuspadassa 6-8 tuntia tai 160 asteisessa uunissa 5 tuntia.
  4. Ota possu pois lautaselta käyttäen kahta haarukkaa apuna ja revi possu pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon lusikalla vuoalle jäänyttä lientä
  5. Asettele possua tortillan päälle ja tarjoile guacamolen, ranskankerman ja juustoraasteen kera.