Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sitruuna-mousse
Ainekset
2 dl vispikermaa
2
rkl
sokeria
125
g
mascarponea
3
rkl
lemoncurdia
3
rkl
sitruunamehua
Työvaiheet
VATKAA KERMA SOKERIN KANSSA VAAHDOKSI. SEKOITA LEMONCURD MASCARPONEEN JA KÄÄNTELE KERMAVAAHTOON. JAA MOUSSE ANNOSMALJOIHIN JA LAITA MAUSTUMAAN JÄÄKAAPPIIN.
Ketju on lukittu.
LEMONCURD
Ainekset:
2 sitruunaa
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g Valion sitruuna voita
Valmistusohje:
Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu voi joukkoon. Sekoita sileäksi ja kaada puhtaisiin purkkeihin. Säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.