Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Glögi on tuttuakin tutumpi loppusyksyn lohtutoti, mutta nyt makumaailma on seilannut kauas tutusta. Tässä kesän suosikkidrinkin jouluinen versio eli Aperol-glögi!

Aperol Spritz on kesän suosikkidrinkki, joka yhdistää samaan lasiin katkeroa, proseccoa ja soodavettä. Kokonaisuus viilennetään jääpaloilla raikkaaksi.

Aperolin lämpimän version pohjana on mangomehu, johon uutetaan glögimausteiden aromi. Ohjeessa on annos kahteen drinkkiin, mutta voit valmistaa samalla vaivalla juoman useammallekin. Tässä tapauksessa glögimausteiden määrää ei tarvitse moninkertaistaa: riittää, kun niiden antaa uuttua mangomehuun vain hieman kauemmin.

Valmiin glögimaustepussin sijaan voit pudotella mehuun uuttumaan yhden kanelitangon, pari tähtianista ja muutaman kokonaisen neilikan. Jo näistä saat drinkkiin ihanan joulun maun.

Nosta mausteet pois ennen tarjoilua ja jatka juoma valkoviinillä ja Aperolilla. Kuumenna se höyryävän kuumaksi ja kaada laseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 2 h + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aperol-glögi

Ainekset

1
dl
mangomehua (tai nektaria)
1
ps
glögimaustetta
2
dl
puolimakeaa valkoviiniä
½
dl
Aperolia

Työvaiheet

  1. Laita mangomehu ja glögimausteet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja anna mehun maustua pari tuntia.
  2. Lisää valkoviini ja Aperol maustuneeseen mehuun ja lämmitä seos höyryävän kuumaksi. Siivilöi kuuma juoma laseihin. Koristele appelsiinilla.

Huom! Ota glögi pois liedeltä, kun ensimmäiset höyryt nousevat. Alkoholi alkaa haihtua jo noin 80 asteessa.

Kommentit (2)

Vierailija

3,5 dl nestettä ja pussillinen glögimaustetta? Onkohan suhteet kohdallaan?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Juomassa on käytetty glögimaustetta, jossa kaneli on kokonaisena tankona, neilikat kokonaisina jne, joten ne eivät tuo liikaa mausteisuutta glögiin. Toki juomaa voi maistaa maustumisen aikana, eikä juomaa ole välttämätöntä maustaa koko kahta tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla