
Mustaherukka antaa tälle smoothielle maun ja värin, avokado ihanan sileän rakenteen.
Herauttava herukkasmoothie
Ainekset
Työvaiheet
- Surauta aineksista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Mustaherukka antaa tälle smoothielle maun ja värin, avokado ihanan sileän rakenteen.
Parmesaanin ja pankojauhon yhdistelmä tuottaa broilerille rapeimman ja maukkaimman leivityksen.
Valmista ensin kastikkeet. Hienonna kaprikset ja sekoita ne majoneesiin. Soseuta basilikaöljyn ainekset sauvasekoittimella.
Raasta parmesaani syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon pankojauhot. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.
Kasta broilerinleikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten pankojauhoseokseen. Paista voissa ruskeiksi noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Kun leikkeet paistuvat, keitä jäisiä papuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja sekoita basilikaöljy kuumien papujen joukkoon.
Halkaise chili, älä poista siemeniä. Laita öljy pieneen purkkiin, upota siihen chili ja anna sen uuttua pizzan valmistumisen ajan.
Paista jauheliha pannulla kauniin ruskeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää mausteet. Kumoa joukkoon säilyketomaatit ja riko niiden rakenne lastalla muutamaan osaan. Kiehauta, lisää etikka ja ota pannu liedeltä.
Sekoita nopea pizzahiiva, jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi kahdelle leivinpaperille.
Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Valuta ja viipaloi mozzarella, ja lisää täytteen päälle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele minttua ja chiliöljyä kuuman pizzan päälle. Valmista toinen pizza samoin.
Vinkki Pizzahiivan tilalla voi käyttää tavallista kuivahiivaa reilun puolikkaan pussillisen, mutta taikinan täytyy tällöin antaa kohota normaaliin tapaan ennen kaulimista.
Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.
Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.
Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.
Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.
Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.
Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimikoneessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 minuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.
Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa leipämurun joukkoon.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Paista siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.
Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele annosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.
Vinkki Sardelleja myydään herkkukaupoissa ja hyvinvarustetuissa marketeissa, missä niitä on saatavilla metallirasian lisäksi lasipurkeissa.
Ladataan...