
Hasselpähkinäjuomaan keitetty puuro on ihanan täyteläistä ja kelpaa vaikka vaimentamaan iltpäivän makeanhimon.
Tämä pähkinöillä rikastettu puuro täyttää hyvän väli- tai aamupalan kriteerit, kun joukkoon lisää kourallisen marjoja. Kaiken lisäksi puuro on uskomattoman herkullinen.
Pehmeän pähkinäisen maun salaisuus on hasselpähkinäjuoma, jossa puurohiutaleet keitetään. Se antaa puurolle makeutta ja jopa hieman nutellamaisen maun. Valmiin puuron joukkoon sekoitetaan soseutettu banaani ja päälle ripotellaan paahdettuja pähkinöitä.
Herkkupuuron voi tehdä myös tuorepuurona, eli antaa puurohiutaleiden turvota yön yli hasselpähkinäjuomaan sekoitettuna.
Pähkinäinen puuro
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta kattilassa vesi ja hasselpähkinäjuoma. Vispilöi joukkoon kaurahiutaleet ja laske lämpö miedolle. Anna hautua noin 5 minuuttia, muutaman kerran välissä sekoittaen.
- Valmista pähkinäripote. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Kuumenna paistinpannu ja paahda pähkinöitä ja chiasiemeniä pannulla parin minuutin ajan. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita joukkoon kaneli.
- Muusaa banaani haarukalla ja sekoita banaanisose sekä ripaus suolaa valmiin puuron joukkoon. Nauti puuro banaaniviipaleiden ja pähkinäripotteen kanssa.
Vinkki Nauti päivässä noin kourallinen pähkinöitä, niin saat irti maksimaaliset terveyshyödyt ilman, että energiansaanti karkaa käsistä. Vältä valmiiksi
paahdettuja ja suolattuja ja suosi kokonaisia, mahdollisimman tuoreita pähkinöitä.